LG Electronics komt aanzetten met een interessante update. Ben jij in het bezit van een LG 2020 of 2021 4K en 8K UHD Smart TV? En heb jij een abonnement op  Prime Video? Dan val jij ‘in de prijzen’ want met de komst van deze upgrade kan je automatisch films en series bekijken op Prime Video in de gekende Filmmaker Mode. Hierdoor krijg jij een complete kijkervaring. Net zoals de makers van de content het bedoeld hadden. Vorige week rolde LG de update al uit. 

De Filmmaker Mode is door de UHD Alliance in het leven geroepen. Het bestaat uit een delegatie van ‘s werelds toonaangevende fabrikanten inzake consumentenelektronica. Maar ook film- en televisiestudio’s, contentdistributeurs, … ‘dragen hun steentje hieraan bij’. Ze hebben namelijk 1 gemeenschappelijk doel: ze willen met de Filmmaker Mode jou de beste UHD-kijkervaring garanderen.

“Filmmaker Mode was designed to preserve the visual intent of the content creator, bringing the home viewing experience as close as possible to that of an actual theatrical release.”

Daarmee zetten LG en Amazon nu een volgende stop omtrent de Prime Video content. Indien de update geïnstalleerd is, wordt er een extra signaal geïntegreerd dat automatisch de Filmmaker Mode activeert op 4K en 8K UHD LG TV-modellen met webOS 5.0 en webOS 6.0.1. Als dat niet handig is?

In deze Filmmaker Mode worden elementen als ‘motion smoothing’ en ‘image sharpening’ uitgeschakeld omdat het vaak een natuurlijke beeldweergave in de weg staat. Bovenstaande technieken wat betreft beeldverwerking zijn dan weer eerder geschikt voor sport en tv-progamma’s.

Zelf omschrijven ze het als een echte primeur in de branche. Ze willen jou als kijker echt ontlasten in die zin dat jij niet meer in instellingen hoeft te duiken om handmatig aanpassingen te doen. Tegelijkertijd maken ze ook we weg vrij voor toekomstige tv’s om streamingdiensten beter te ondersteunen.

LG liet weten dat de update geschikt zal zijn voor de 2021 en 2020 4K en 8K UHD Smart TV’s. Inclusief alle 4K OLED exemplaren. Dit zal gebeuren via updates (software) die al vanaf vorige week werden uitgerold op alle compatibele modellen.

Verkooppunten van het merk lg