Op 5 april organiseerde LG een evenement in Brussel. Daar werd de line-up van 2016 voorgesteld. Binnen beeld kwam het Koreaanse bedrijf met de 6 reeksen voor OLED en verschillende nieuwe modellen binnen het SUHD gamma. Ze stelden ook verrassend kleine projectoren voor, en de SH soundbar reeks. De gigant kwam zelfs met enkele nieuwe prototypes. 

De Zuid-Koreaanse technologiegigant liet ons samenkomen in middenin het Ter Kamerenbos, in Jeux D’Hivers. LG stalde daar de hele line-up voor 2016 uit. Dan gaat het niet alleen om de nieuwe 6 reeks OLEDs, maar ook over de nieuwe SUHD’s, soundbars en projectoren. Er kwamen zelfs enkele prototypes aan bod tijdens het evenement. Het gaat hier voornamelijk om de LG Display OLED Wallpaper. Dat is een scherm van nog amper 1 mm, wat vast hangt via magneetstrips. Het enige probleem met het scherm is dat er nog geen luidsprekeraansluiting voor is. Het model zal dan ook eerst verschijnen voor de bedrijfsmarkt.

Van 6 tot 9

LG is technisch gezien het enige bedrijf dat degelijke OLED-schermen bouwt voor de consumentenmarkt. Bedrijven als Sony en Panasonic, die ook OLEDs op de markt brengen kopen de schermen over van de Koreanen. Samsung blijft voorlopig nog terughoudend met de nieuwe technologie, want OLEDs zijn nog niet het meest populaire en kwalitatieve op de markt. LG verbaast echter met de 6 reeks, bestaande ui de E6, G6, C6 en B6. Opvallend is dat LG nog maar weinig curved-schermen aanbiedt. “De markt was hier minder happig op,” zegt Engineering Manager Jeroen Peeters. “Daarom zijn we terug naar platte beeldschermen gestapt.” Het enige gebogen model binnen het nieuwe televisiegamma is de C6.

Met de release van deze 4K UHD tv’s wil LG de standaard van OLED veranderen en kwalitatief beeld leveren in de woonkamer. Je kan bovendien gebruikmaken van de nieuwe versie van LG’s webOS. Die 3.0 versie is vooral gebruiksvriendelijker, met hier en daar enkele nieuwe mogelijkheden. Verder neigen de E6 en G6 vooral naar de kant van high end. De C6 en B6 zijn betaalbare versies en zijn exact hetzelfde in opbouw, behalve het verschil tussen plat en gebogen. De 6 reeks zal ook de eerste zijn in de EU die Dolby Vision ondersteuning zal bieden. Het nadeel is wel dat er nog niet veel content bestaat voor het formaat.

Verder brengt LG nog de 7, 8 en 9 reeksen op de markt. Die behoren tot het SUHD aanbod en beschikken allemaal over een paneel van slechts 4 mm. “Het concept achter deze televisies is picture behind glass,” zegt Peeters. Daarnaast krijgen deze beeldbuizen nog een focus op zwarte kleuren. Om diep zwart te krijgen gebruikt LG zo weinig mogelijk nits in deze televisies. Verder wil LG met deze reeksen bewijzen dat ze zowel goede OLEDs als SUHDs kan maken.

Een focus op draadloos

LG maakt niet alleen zijn tv-gamma bekend in Brussel. Er komen ook nieuwe audiosystemen en soundbars op de markt. De SH6 stond onopvallend onder een tv dichtbij het kleine audiohoekje van het bedrijf. De soundbar kan volgens het bedrijf goed concurreren met Sonos kijkend naar zijn volledig draadloze opzet. Zo kan je gebruikmaken van bluetooth 4.0 en Wi-Fi. Het toestel heeft zes ingebouwde drivers en gebruikt daarnaast nog Dual Bass Airduct om de lage tonen in het vet te zetten. Verder zijn er nog vier kanalen waar je gebruik van kan maken.

De SH6 is volgens LG perfect voor tv’s of home cinema-installaties, maar natuurlijk ook om gewoon een streepje muziek te voorzien. De soundbar kan tot 32-bit/192 kHz formaten afspelen door de compatibiliteit met FLAC. Ook DTS, Dolby Digital, WAV, mp3 en AIFF kan je afspelen met de SH6. Het nieuwe toestel van LG zal €400 kosten, wanneer ze precies uitkomt is nog niet bekend.

Kleine afstanden

Op vlak van projectie kijkt LG in 2016 vooral naar kleine afstanden. Tijdens het evenement in Brussel stelden ze een hele reeks Minibeams voor die perfect zijn om mee te nemen naar de camping. De kleinste uit de reeks kan je binnenkort al kopen voor €299. De PV150G is een kleine LED projector die op batterij werkt, wel maar voor 2 uur. De kleine projector maakt gebruik van 100 lumen en kent een contrast ratio van 1.000:1. De PV150G kan wel naar een beeld van 100 inches gaan op nog geen halve meter afstand. Zo zal niemand voor de camera lopen en het beeld verpesten. Daarnaast zal het beeld ook recht blijven, ongeacht vanuit welke hoek je de beamer zet. De PV150G op zich is het kleinste model uit de reeks en zal €300 kosten.

Een ander interessant model is de PF1000U. het model is net iets specialer vanwege zijn bouwwijze. Net zoals het hele Minibeam-gamma werkt deze vanop korte afstanden. De 1000U maakt gebruik van Ultra Short Throw. Bij deze manier van projecteren stuurt de lamp zijn beelden naar een spiegel, waarna de spiegel de beelden op het scherm projecteert. De beamer kan daardoor een beeld van 100 inch projecteren op slechts 38cm afstand van het scherm. De PF1000U is bovendien een Full HD LED DLP projector die projecteert in 1920×1080 resolutie en maakt gebruik van 1.000 lumen. Verder kan je gebruikmaken van de bluetooth optie om beelden te weergeven, of ze gewoon verbinden met de laptop of smartphone.

Schrijf je in voor de AV2D nieuwsbrief

Verkooppunten van het merk lg
Abonneer je ook op ons kanaal

Lees ook op AV2D

Recent nieuws

triangle capella actieve luidsprekers

Innovatie en vakmanschap: De actieve en nieuwe Triangle Capella luidsprekers

Met de introductie van de Triangle Capella luidsprekers is de wereld van High-End audio weer een leuk product rijker. Deze nieuwe actieve luidsprekers, gemaakt...
audio-technica ath-s300bt hoofdtelefoon

Audio-Technica lanceert ATH-S300BT: De langste batterijduur op de markt

Audio-Technica viert zijn 60-jarig jubileum met de introductie van de ATH-S300BT, een draadloze hoofdtelefoon die uitblinkt met een ongeëvenaarde batterijduur van 90 uur. Deze...
McIntosh MB25 Bluetooth Receiver

McIntosh Introduceert de MB25 Bluetooth receiver en transmitter

McIntosh heeft zijn nieuwste innovatie gelanceerd, de MB25 Bluetooth Receiver en Transmitter. Dit apparaat voegt Bluetooth-streaming toe aan elk hi-fi-systeem en kan elke bron...

Recente video's

Cascade dac MSB technologyvideo

Video: Interview met Daniel Gullman van MSB Technology

Tijdens de High End Munich beurs had AV2D het voorrecht om Daniel Gullman van MSB Technology te interviewen. Daniel deelde zijn inzichten over de...
The story of Linn

Het verhaal van Linn samengevat in een nieuwe video

Linn, een merk dat streeft naar muzikale perfectie. Ze presenteren met trots een nieuwe video. In het filmpje wordt hun unieke verhaal en rijke...
Alpha High End Brasschaat Magical Cost is No Object Show 2024video

Video: sfeerverslag van de Magical Cost is No Object Show bij Alpha High End

Het weekend van zaterdag 13 en zondag 14 april stond bij Alpha Brasschaat volledig in het teken van de Magical Cost is No Object...