Helaas ging Loewe vorig jaar failliet, maar gelukkig wist de Slowaakse investeringsmaatschappij Skytec daar een stokje voor te steken. Meer daar over lees je in dit bericht. Skytec wou met Loewe een nieuwe doorstart nemen en die komt nu mooi tot uiting.

In het hoofdkantoor van Loewe in Kronach beschikken ze nu over 25.000 vierkante meter bedrijfsruimte van waaruit ze nu kunnen opereren. Ook hebben ze intussen al hun eerste 45 personeelsleden aangenomen. Met hun nieuwe medewerkers willen ze dus vooral een goede basis neerzetten voor de komende jaren zodat Loewe alleen maar kan groeien.

Verder laten ze ook weten dat ze goede contacten hebben met toeleveranciers en technologie partners als LG Displays. Verder voegen ze er aan toe dat de partners enorm enthousiast zijn over de toekomst die Loewe momenteel te wachten staat. Naar schattig zullen er vanaf april dit jaar weer heel wat producten terug leverbaar zijn.

Bild 3.65

Daarnaast zullen ze ook samenwerken met het Chinese bedrijf Hisense. Origineel waren zij ook al vrij geïnteresseerd in de overnamen van Loewe. Helaas hebben ze er net naast gegrepen, maar nu zijn ze meer dan blij dat ze het Duitse audiobedrijf toch nog kunnen ondersteunen.

Naar de toekomst toe willen ze naar eigen zeggen die samenwerking nog verder uitrollen. Uiteindelijk willen ze zo snel mogelijk aan de slag gaan om nieuwe producten te ontwikkelen onder het motto ‘Engineered in Germany’. Momenteel zijn ze zelfs druk in de weer om hun website aan te pakken.

Verkooppunten van het merk loewe