Ben jij in het bezit van Lyngdorf’s TDAI-1120? Goed nieuws dan want de fabrikant brengt een nieuwe software-update uit voor hun kleinste, digitale versterker. Wanneer je beslist om te upgraden, moet je je alvast geen zorgen maken over geld want het is volledig gratis voor elke TDAI-1120 eigenaar. Waar jij als belangstellende op mag rekenen? Een wel zeer mooie uitbreiding als het gaat om muziekstreaming. Om alvast een ‘tipje van de sluier’ op te lichten: het heeft onder andere iets te maken met TIDAL… Maar dat is niet alles want het team van Lyngdorf is een stapje verder gegaan. Benieuwd wat de TDAI-1120 jou allemaal te bieden heeft?

We gaan er geen doekjes om winden: met deze spiksplinternieuwe update profiteer jij als eindgebruiker van de talloze voordelen die TIDAL Connect jou te bieden heeft. Deze integratie is een toevoeging aan de vele mogelijkheden qua streaming. Via TIDAL Connect kan de lossless audiokwaliteit, met slechts één druk op de knop, worden ervaren. De muziek wordt gestreamd naar de TDAI-1120 via het netwerk.

Beslis je om te upgraden? Dan wordt ook ‘MQA decoding’ gepresenteerd. De ingebouwde MQA Core Decoder ‘ontvouwt’ een MQA-bestand in één keer om een kwaliteit te leveren die naar eigen zeggen beter is dan CD’s, typisch 96 kHz / 24 bit. De geïntegreerde MQA-decoder is een belangrijke toevoeging, specifiek voor TIDAL Connect, omdat hiermee bestanden met een hogere resolutie afgespeeld kunnen worden. Al dan niet uit de TIDAL Masters-albums en -afspeellijsten die alsmaar blijft groeien. MQA-bestanden kunnen ook afgespeeld worden via UPnP en Roon.

“Lyngdorf TDAI-1120 provides the ultimate in flexibility. Its small design footprint allows it to be easily placed anywhere in the home, and the vast feature set offers a great variety of streaming options.”

Aldus Lyngdorf. Goed om te vermelden: TIDAL Connect werd eerder in 2020 al geïntroduceerd bij Lyngdorf’s vlaggenschipversterker: de TDAI-3400, gevolgd door een MQA-ondersteuning in 2021. Dezelfde toevoegingen aan de TDAI-1120 volgen hun aanpak om voortdurend nieuwe functies te voorzien. Dat strekt zich uit van versterkers tot meerkanaalsprocessoren. Op die manier blijven ze up-to-date voor zowel bestaande als nieuwe klanten.

Een korte, niet-limitatieve, opsomming uit de integraties die al voorzien waren: Spotify Connect, Google Chromecast, Apple AirPlay 2, … Het apparaat is overigens Roon Ready. Voorts is ondersteuning voor DLNA (UPnP) aanwezig.

De software-update is ondertussen al beschikbaar. Daarvoor ga je best naar het het app-menu van de versterker dat eenvoudig te bereiken is. Ook kan je een ‘externe upload’ doen vanaf een USB-geheugen.

Was je minder bekend met de TDAI-1120? Dan heeft Lyngdorf deze informatieve video voor je klaarstaan waarbij alle ‘goody’s’ van de versterker worden uitgelicht. Benieuwd naar hun introductievideo?

Heb je nou zoiets van: ik kan er nog steeds geen genoeg van krijgen? Dan adviseren we je om een bezoekje te brengen aan een gespecialiseerde vakhandelaar in jouw buurt. Dit  ‘muzikaal wonder’ is leverbaar voor een adviesprijs van 2.100 euro (op het moment van schrijven). Als je alles tot in detail wil ontdekken over de TDAI-1120, dan is de Lyngdorf website niet te missen.

Verkooppunten van het merk lyngdorf-audio