Lyngdorf heeft een nieuw product toegevoegd aan hun assortiment van versterkers. Het gerenommeerde audiobedrijf lanceert een hoogwaardige 8-kanaals eindversterker. Ontdek de Lyngdorf MXA-8400. Deze kwalitatieve versterker is gebaseerd op de ongeëvenaarde en benchmark-zettende Purifi EIGENTAKT-technologie. Maar dat is nog lang niet alles. Dit wordt gecombineerd met onder andere het nieuwe PowerPerfect-voedingssysteem van Lyngdorf. Music maestro!

De MXA-8400 vult het productsegment van Lyngdorf perfect aan als het gaat om high-performance meerkanaals processors. Met maar liefst 8 versterkerkanalen wordt dit model geplaatst naast de Lyngdorf MP-40 2.1 en MP-60 2.1. Ook goed om te vermelden: de MP-40 en MP-60 zijn onlangs bijgewerkt met de HDMI 2.1 en TIDAL Connect, inclusief Dolby Atmos Music. Klinkt als muziek in de oren.

De MXA-8400 is het krachtigste product ooit van Lyngdorf. Het fraaie apparaat levert niet minder dan 8 x 400 Watt. Zoals eerder gezegd is dit toestel uitgerust met Purifi EIGENTAKT-versterkertechnologie. Een zeer efficiënte voeding, de PowerPerfect, is geïntegreerd. Met dit hagelnieuwe product zet de MXA-8400 een nieuwe norm wat betreft audiokwaliteit, gemeten prestaties én betrouwbaarheid.

“The MXA-8400 is uniquely able to offer an exceptional solution to both the installer or home cinema enthusiast who needs reliable, powerful multichannel amplification, and at the same time a top-performing HiFi product to be used in pure audio setups.”

Aldus Roland Hoffmann, Product Marketing Director bij Lyngdorf. Purifi EIGENTAKT, met de innovatieve en gepatenteerde EIGENTAKT ErrorCorrection (EEC), is het resultaat van uitgebreid onderzoek. Een extreem lage totale harmonische vervorming (THD) wordt gerealiseerd bij elke frequentie en elk vermogen. Een gedetailleerd stereobeeld wordt werkelijkheid dankzij de lage Inter Modulatie Vervorming (IMD).

8 versterkerkanalen met een gecombineerd uitgangsvermogen van 3,2 kilowatt, en nog hoger piekvermogen, stellen zeer hoge eisen aan de voeding. Dit is vaak een beperkende factor bij gangbare meerkanaalsversterkers. PowerPerfect van Lyngdorf Audio is een nieuwe, zeer efficiënte en geavanceerde voeding. Met zijn Channel Balancing Technology, geïntegreerde filtering en verschillende beveiligingssystemen biedt het een perfecte beste basis voor elk versterkerkanaal. Zelfs wanneer alle kanalen in gebruik zijn. De 8 uitgangskanalen zijn koppelbaar per paar en leveren tot 4 x 800 Watt om de meest veeleisende luidsprekers moeiteloos aan te sturen.

De MXA-8400 wordt geassembleerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen in Denemarken. Elk exemplaar ondergaat een 24-uurstest. Alle kanalen worden op dat moment gebruikt. Op die manier kunnen de Lyngdorf-specialisten goed beoordelen of de versterker aan alle specificaties voldoen. Ultieme prestaties met inbegrip van een hoogste betrouwbaarheid? Absoluut.

De MXA-8400 zal officieel gelanceerd op de CEDIA 2023, van 7 tot 9 september. De productie begint nu bij Lyngdorf in Skive (Denemarken). De eerste leveringen worden verwacht in november 2023. Nog heel even geduld dus…

Verkooppunten van het merk lyngdorf-audio