De spanning stijgt en de anticipatie groeit terwijl we ons voorbereiden op de aankomende Noir et Blanc Brussels Hifi Show 2023, die op 14 en 15 oktober in BluePoint Brussel zal plaatsvinden. Om jullie alvast in de juiste stemming te brengen, zullen we wekelijks vooruitblikken op dit unieke evenement. We zetten de fantastische exposanten in de kijker, die hun opwachting zullen maken. Deze eerste ‘episode’ staat in het teken van drie bijzondere deelnemers: AudioNec, Dimex en Joenit.

AudioNec

Het Franse merk AudioNec staat wereldwijd bekend als een pionier op het gebied van muziekservers en luidsprekers. Meer dan vijftien jaar geleden lanceerde AudioNec één van de allereerste muziekservers, waarmee ze het tijdperk van hoogwaardige digitale audio voor elke audiofiel inluidden. Sinds die periode is AudioNec toonaangevend gebleven met compromisloze muziekservers en een uitgebreid assortiment wat betreft luidsprekers.

Elk product van AudioNec wordt ontworpen en met de hand vervaardigd in de buurt van Parijs, waar Franse ambachtslieden vakmanschap en luxe tot in de perfectie beheersen. De filosofie van AudioNec kan samengevat worden in enkele woorden: geen loze technologie, geen valse innovatie, maar alleen de hoogst mogelijke geluidsweergave.

Sinds de oprichting heeft AudioNec gestreefd naar de ‘holy grail’ voor een audiofiel: luisteren naar muziek alsof de musici zich in dezelfde kamer bevinden. Hun doel is niet alleen om een HiFi-systeem te verkopen, maar om de sfeer van een liveconcert of een studio-opname te reproduceren, waarbij je enkel en alleen geniet van de muziek. Zonder afgeleid te worden door de technologie. Benieuwd met welke apparatuur ze uitpakken op de Noir et Blanc Brussels Hifi Show 2023?

 • Bron: AudioNec Ultimate muziekserver
 • Elektronica: DarTZeel NHB-18NS (voorversterker) + DarTZeel NHB 468 (monoblokken)
 • Luidsprekers: Evo 3 Signature
 • Bekabeling: Hemingway Z-core Beta en Z-core Sigma

Dimex

Ben je klaar om ondergedompeld te worden in de wereld van HiFi en High-end Audio? Dimex Reference Audio Equipment is trots om twee fenomenale geluidsopstellingen te presenteren die muziek tot leven brengen en elke vezel van jouw gevoel weten te raken op de Noir et Blanc-show. Klinkt veelbelovend! Tijdens deze twee dagen kan je genieten van diverse demonstraties. De Hi-Fi merken die centraal staan? Spendor Audio, Kora, NuPrime Audio, Cardas, Melco Audio en Silent Angel.

Het Dimex-team heet je van harte welkom om te komen luisteren. Zo kan je genieten van het mooie aanbod dat Dimex Reference Audio Equipment te bieden heeft. Hun deskundige medewerkers staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende opstellingen:

 • Opstelling 1: De Spendor Classic 2/3 Luidsprekers met de Kora TB140 versterker en Cardas Clear audiokabels. Deze opstelling neemt je mee naar een wereld waar muziek tot in de kleinste details wordt onthuld. De ster van deze opstelling is de Engelse luidsprekerfabrikant Spendor Audio, met een tweeweg ontwerp (gebouwd rondom de 22 cm Spendor basdriver).
 • Opstelling 2: De NuPrime Audio 9X Serie met Spendor A7 luidsprekers en Cardas Clear Reflection audiokabels. Deze tweede opstelling is een eerbetoon aan innovatie en geavanceerde technologie. Hier schittert de NuPrime Audio 9X serie, bestaande uit de NuPrime Audio Stream 9 transport aangesloten op de DAC-9X digitaal naar analoog converter, die op zijn beurt het signaal levert aan de STA9X versterkers die in een krachtige 300 Watt mono-configuratie staan.
 • Optimalisatie van het netwerk met Silent Angel: Om ervoor te zorgen dat jouw netwerk perfect geoptimaliseerd is en klaar is voor hoge resolutie audio, vertrouwen ze op het befaamde merk Silent Angel. De Bonn N8 netwerk switch in combinatie met de Forester F1 lineaire voeding zorgen beide voor een vlekkeloze datastroom met minimale jitter en vervuiling.
 • Melco Audio N5 NAS en de Silent Angel Rhein Z1-Plus – Roon Core: Als kers op de taart gebruikt Dimex de Melco Audio N5 Network Attached Storage als centrale muziekbibliotheek voor de optimale weergave van lokale muziekbestanden. De Silent Angel Rhein Z1-Plus schittert als Roon Core, waarmee je een muziekcollectie kan organiseren en doorzoeken. Klaar om te genieten van jouw favoriete muziek, inclusief verbluffende details?

Joenit

Met een geschiedenis die teruggaat tot eind jaren ’80, beschikt audio-importeur Joenit over de ervaring die nodig is om een ultieme muziekervaring te verzekeren. Hun familiale onderneming staat garant voor een persoonlijke en directe aanpak, evenals uitstekende dienst na verkoop. Gedreven door de liefde voor audio. Voor Joenit is de meest prestatiegerichte audiouitrusting geen doel op zich, maar een instrument om muziek om te buigen naar emoties. De kwalitatieve merken worden altijd geselecteerd volgens deze criteria. Ze staan garant voor de beste prijs-kwaliteitverhouding.

 • Rega Research is een onafhankelijk oer-Brits HiFi merk dat al bijna 50 jaar zijn eigen weg volgt, los van alle trends. Het werd in 1973 opgericht door Roy Gandy. Zijn passie voor muziek en techniek resulteerde al snel in gemodificeerde draaitafels, gevolgd door eigen ontwerpen die tot op de dag van vandaag de basis vormen voor alle Rega-producten.
 • De missie van Totem Acoustic is sinds 1987 onveranderd: luidsprekers ontwerpen die muziek weergeven zoals de maker het bedoelde. Authentiek en meeslepend zijn kernwoorden. Hoofdontwerper Vince Bruzzese slaagt er keer op keer in om Totem-luidsprekers de kenmerkende Totem-identiteit te geven, dankzij een volledig compromisloos ontwerp.
 • Chord Electronics vindt zijn oorsprong in de luchtvaartindustrie, waar compromisloze technologie de norm is. Uit liefde en passie voor muziek ontwikkelde John Franks, oprichter en huidige eigenaar van Chord, in 1989 de eerste Pro-Audio-producten voor het merk. De oorspronkelijke versterkers werden geleverd aan de BBC, gevolgd door toonaangevende muziekstudio’s zoals Abbey Road, Sony Music (New York) en later The Royal Opera House.
 • Watson’s Vinylverzorging
  Een Watson’s platenwasmachine zorgt voor een grondige reiniging van jouw vinyl, zonder gedoe. Precies wat nodig nodig is om jouw dierbare vinylcollectie in ‘goede staat’ te houden. Als je deze machine eerder ontdekt zou hebben, vraag je je wellicht af waarom jij zo lang hebt gewacht.

Mis dit unieke evenement niet

De Noir et Blanc Brussels Hifi Show 2023 belooft een onvergetelijk weekend te worden vol muzikale ontdekkingen en hoogwaardige audio-ervaringen. Met de geweldige exposanten zoals onder andere AudioNec, Dimex en Joenit die we hier hebben voorgesteld, kan je er zeker van zijn dat jij wordt ondergedompeld in de wereld van audio-excellentie.

Wacht niet langer en zet de data, 14 en 15 oktober 2023, zeker in je agenda. De organisatie kijkt ernaar uit om je te verwelkomen op dit bijzondere evenement. De nieuwste audioproducten ervaren, interessante inzichten opdoen en tegelijkertijd genieten van de emotie van muziek? Het kan allemaal op de Noir et Blanc Brussels Hifi Show 2023.

In een twintigtal ruimtes zullen niet minder dan 90 merken tentoongesteld worden. Benieuwd welke merken? Op de website van Noir et Blanc vind je een volledig overzicht terug. Een brede selectie van kwaliteitsvolle CD’s en vinyl zal aangeboden worden. Ook voor de innerlijke mens wordt gezorgd: je kan terecht in het restaurant en de bar.

Gregory De Prins, organisator van de Noir et Blanc Brussels Hifi Show 2023, voegt er graag nog het volgende aan toe: we rekenen op jullie aanwezigheid om van deze show een succes te maken, net zoals dat vorig jaar ook meer dan gelukt is.

Verkooppunten van het merk totem