Lyngdorf Audio heeft aangekondigd dat er een nieuwe HDMI 2.1-module beschikbaar zal worden voor hun digitale stereoversterker: de Lyngdorf TDAI-3400. De module zal in maart 2023 beschikbaar zijn voor nieuwe TDAI-3400-versterkers en voor klanten die hun bestaande TDAI-3400 willen upgraden.

De HDMI 2.1-module biedt een groot aantal verbeteringen ten opzichte van HDMI 2.0, waaronder ondersteuning voor een 8K-resolutie bij 50/60 Hz en een 4K-resolutie bij 100/120 Hz. Dit betekent dat de TDAI-3400 in staat is om beelden weer te geven met een hogere resolutie én een hogere beeldverversingssnelheid. Zo wordt de beeldkwaliteit nog verder verbeterd.

Ook het audio-retourkanaal (ARC) is verbeterd met HDMI 2.1. Met eARC kunnen hoogwaardige audioformaten zoals Dolby Atmos en DTS:X verzonden worden via de HDMI-kabel (in plaats van een aparte audio-kabel). Dit maakt het instellen en aansluiten van een home theater systeem veel eenvoudiger.

“We always want to provide our customers with the very latest technologies for the best video/audio experience. Making HDMI 2.1 available for our flagship stereo amplifier and even upgrading existing amplifiers emphasizes our focus on technology and customers.”

Daarnaast ondersteunt HDMI 2.1 de Auto Low Latency Mode (ALLM) en Variable Refresh Rate (VRR) modi. ALLM zorgt ervoor dat de TV automatisch wordt ingesteld op de juiste modus voor de laagste latency. De reactietijd tussen de televisie en de versterker wordt op die manier verkort. VRR zorgt ervoor dat de beeldverversingssnelheid automatisch aangepast wordt aan de inhoud die zichtbaar is. Dit komt de ‘vloeiendheid’ van de content alleen maar ten goede.

Voorts ondersteunt HDMI 2.1 zowel statische als dynamische HDR. Dit staat garant voor een groter dynamisch bereik en een breed kleurengamma. Heldere en kleurrijke beelden? Check, dubbel check. Met HDCP 2.3 premium inhoudsbescherming ben je er zeker van dat de inhoud veilig wordt weergegeven.

Thomas Birkelund, CEO en CTO van Steinway Lyngdorf, benadrukt dat de focus van het bedrijf niet alleen op technologie ligt maar op hun klanten. Het bedrijf streeft ernaar om de nieuwste technologieën aan te bieden voor de beste video- en audio-ervaring. Door HDMI 2.1 beschikbaar te stellen voor de TDAI-3400, en zelfs bestaande versterkers te upgraden, wordt dit doel bereikt. Mét succes. Tot grote vreugde van alle eigenaren en Lyngdorf-enthousiastelingen.

Meer weten over de TDAI-3400 van Lyngdorf? Je leest er hier alles over.

Verkooppunten van het merk lyngdorf-audio