In een persbericht van Sonos mochten wij vernemen dat zij een nieuwe streaming-radioservice aanbieden: Sonos Radio. Het is een gratis, exclusieve service voor hun meer dan 10 miljoen gebruikers wereldwijd. Het zal dienst doen als aanvulling op de meer dan 100 streamingopties die nu al beschikbaar zijn. 

Sonos wil met de komst van hun nieuw ‘radiostation’ de breedste en beste selectie maken van radioprogramma’s wereldwijd. Die programma’s kunnen komen van meer dan 60.000 internationale radiostations die ondersteund worden door verschillende streamingpartners. Naast de programma’s bieden ze je ook nog exclusieve content en speciale genrezenders aan.

Sonos Radio

Hieronder sommen we de drie belangrijkste stations voor jullie op.

  • Sonos Stations (met advertenties): Dertig radiostations die muziek uitzenden welke het meeste zijn beluisterd door eindgebruikers.
  • Sonos Sound System (zonder advertenties): Naar eigen zeggen is dit dé plek om nieuwe muziek te ontdekken en inspiratie op te doen. De samenstelling wordt bepaald door het Sonos-team, ze zenden uit vanuit hun winkel in New York.
  • Artist Stations (zonder advertenties): Dit exclusieve radiostation zendt muziek uit die bepaalt wordt door artiesten en Sonos-partners.

“Sonos heeft het klanten altijd makkelijk gemaakt om de rijkdom aan muziekstreamingdiensten te ontdekken, door premium producten te ontwikkelen die geweldig klinken en klanten de vrijheid te geven om de diensten naar eigen voorkeur te gebruiken”

– Patrick Spence, CEO Sonos

Op een heel gemakkelijke manier kan je d.m.v. Sonos Radio nieuwe stations ontdekken die verspreidt liggen over heel de wereld. Natuurlijk mede dankzij de integratie met o.a. internetradio-diensten zoals TuneIn en binnenkort ook Global en Radio.com. Afhankelijk van de locatie waar je luistert, heb je toegang tot zenders gericht op sport, muziek, nieuws en nog vele andere. Zo kan je dus razendsnel schakelen tussen verschillende nationale en internationale zenders. Denk maar aan Studio Brussel, BBC Radio in Engeland, …

Om zelf te kunnen genieten van Sonos Radio volstaat het om de nieuwe software-update te installeren waarmee de streaming-radioservice wordt geïnstalleerd. Dankzij de Sonos-app kan de radio bediend worden.

Ben je klaar om er zelf eens naar te luisteren? Dat kan! Sonos Radio is ondertussen wereldwijd beschikbaar waaronder ook België. De fabrikant laat ook nog weten dat het even wachten zal zijn op de de originele Sonos programmering. Stay tuned!

Verkooppunten van het merk sonos