Het Britse luidsprekermerk Monitor Audio heeft een nieuwe lijn Gold-luidsprekers onthuld. Iets voor Kerstmis toonden ze een video op hun Facebookpagina dat de aankondiging van een nieuw product duidelijk maakte. Nu weten we ook wat: de vijfde generatie van de Gold-lijn.

De nieuwe serie luidsprekerlijn bestaat uit een paar boekenplankluidsprekers (Gold 100), een middenkanaalluidspreker (Gold C250), twee vloerstaanders (Gold 200 en Gold 300), een surround-luidspreker (Gold FX) en een actieve subwoofer (Gold W12).

De technologie die gestopt werd in de Gold-serie, heeft het luidsprekermerk gehaald van haar topmodel-serie Platinum II. De luidsprekers bevatten midden-/basdrivers met RDT II (Rigid Diaphragm Technology), die een dunne C-CAM, Nomex-honinggraatkern en een geweven koolfstofvezel-achterlaag zodat ze stijf zijn, maar tegelijk ook licht.

Ze gebruiken ook de MPD (Micro Plated Diaphragm) tweeter, terwijl hun kasten dempende en ondersteunende oplossingen hebben gekregen om ongewenste resonantie te verminderen. De aanwezigheid van HiVe II-poorten verbetert naar verluidt ook de transiënte respons en bass-strakheid.

Wat de prijzen van deze luidsprekers zullen zijn, is nog niet bekend.

Verkooppunten van het merk monitor-audio