Latham Audio is al sinds 2006 de distributeur van het Briste audiomerk Naim Audio. Daarnaast verzorgen zij ook nog de distributie voor The Chord Company, NEAT Acoustics, CLIC Design, Quadraspire en Dynavector. Naim Audio heeft een vaste plelk verworven in de harten van muziekliefhebbers. Dit merk zal dan ook terug te vinden zijn op de Audio Show iEar’.

In de Skybox S16 zullen alle nieuwe netwerkspelers van Naim Audio geïntroduceerd worden: de NDX 2 en ND5 XS 2. Beide modellen worden gedemonstreerd in combinatie met de Naim SuperNait 2 geïntegreerde versterker en luidsprekers van Neat Acoustics. Beide netwerkspelers zullen getoond worden op een mooi meubel van de Deense fabrikant CLIC Design.

NDX 2

De nieuwe netwerkspeler NDX 2 is voorzien van een kleurenscherm. Ook vanop een afstand is het display nog duidelijk leesbaar dankzij het zeer hoge contrast. De NDX 2 profiteert (net als de ND555) van het nieuwe NP800 streamingboard dat mede is ontwikkeld door Naim. Dit nieuwe board heeft 3 belangrijke eigenschappen:

  1. Het zorgt ervoor dat het binnenkomende digitale signaal opnieuw geklokt wordt.
  2. Door het tijdelijk te bufferen wordt het digitale signaal aangepast zodat de ongewenste jitter omlaag gaat.
  3. Het maakt net als de ND555 gebruik van LVDS en de RAM buffer is een stuk groter.

De netwerkspeler heeft standaard een forse interne voeding. Dit zorgt ervoor dat de geleverde prestaties optimaal zijn. 

De streamingdiensten Tidal en Spotify zijn onmiddellijk te gebruiken met de NDX 2. De muziekbibliotheek van Tidal is direct geïntegreerd in de App. Ook radiozenders via het internet zijn direct toegankelijk. Ook streamen via Google Cast, AirPlay 2 en Bluetooth Aptx HD behoort tot de mogelijkheden.

ND5 XS 2

De ND5 XS 2 is de nieuwe instapnetwerkspeler van Naim. Hij heeft geen display, wat de prijs wat lager maakt dan die van zijn voorganger. Dezelfde ondersteuning voor streamingdiensten, internetradio en draadloze mogelijkheden als de grotere broers blijven wel gewoon aanwezig.

Echter van binnen is de laatste techniek aanwezig en heeft NAIM een flinke stap voorwaarts gemaakt op het gebied van geluidskwaliteit.

Mu-so Champagne

En dan het pareltje van Naim: de nieuwe limited edition Champagne Mu-so. Ook te bewonderen en te beluisteren op de Audio Show iEar’.

Verkooppunten van het merk naim