De Koreaanse gigant heeft dit jaar 14 nieuwe Samsung QLED-tv’s aangekondigd, inclusief een 85-inch-8K-model dat geen beperkingen inhoudt. Na maandenlang zijn 2018-tv’s te hebben geplaagd, zowel op CES 2018 als tijdens zijn eigen evenementen, heeft Samsung eindelijk de details van zijn komende tv-line-up bevestigd.
De boodschap bestaat uit 3 opvallende onderdelen:

  1. QLED blijft (ondanks OLED-geruchten).
  2. The bigger the better (er is veel aandacht voor grotere schermen, Samsung verwacht dat de omzet van 75 inch + maten dit jaar zal verdubbelen).
  3. 8K maakt deel uit van de routekaart 2018.

In 2017 waren er 12 Samsung QLED-tv’s in de Q9F-, Q8C-, Q7C- en Q7F-reeksen van Samsung (van 49 tot 75 inch-modellen), 2018 kent een nog groter aantal nieuwe QLED-modellen. En deze keer gaan ze helemaal omhoog naar 88 inch.
Op weg naar het 4K QLED-bereik is het vlaggenschip Q9FN (zie afbeelding), dat verkrijgbaar is in 75-, 55- en 65-inch varianten. Het onderscheid maken met de rest van de line-up is het gebruik van Direct Full Array Elite-achtergrondverlichting, in tegenstelling tot de edge-lit methodologie van de 2017-modellen. De Q9FN-modellen hebben ongeveer het dubbele aantal dimmingszones als het voormalige vlaggenschip KS9500 TV.
Dit gaat gepaard met Q Contrast Elite-verwerking, die het zwartniveau en detail verbetert en de bloei rond de randen van heldere objecten in donkere scènes minimaliseert. De nieuwe 16bit-processor voorziet de 10-bits panelen van de nieuwe tv’s van stroom.
Onder de Q9FN bevinden zich de gebogen Q8CN (55in, 65in), de Q7FN (55in, 65in, 75in) en de ‘instapniveau’ Q6FN QLED-reeksen, waarvan de laatste de eerste 82in-set van Samsung introduceert en wordt vergezeld door 75 inch, 65 inch, 55 inch en 49 inch-varianten.
Maar de grote verbetering zit in het kleurvolume, dat volgens Samsung rechtstreeks verband houdt met het luminantie-vermogen van de quantum dots. Na het claimen van een 15% verbetering van de luminantie van de sets 2016 tot 2017 door het gebruik van kleinere stippen, is de sprong voor de 2018-sets nog eens 5%.
Er zal ook een Samsung QLED-tv zijn met een resolutie van 7680 × 4320. Het wordt 85 inch, wordt Q9SN genoemd en komt ergens in de tweede helft van het jaar.
Samsung heeft de slimme functionaliteit van haar televisies uitgebreid. ‘Universal Browse’ is een nieuwe zoekfunctie in het Launcher-menu – compatibel met Samsung’s Bixby-stemassistent, het werkt met de gebruikelijke diensten: Netflix, Amazon en BBC iPlayer enz.
Een nieuwe ‘Ambient Mode’ is ontworpen om een ​​tv een doel te geven, zelfs wanneer deze niet wordt bekeken. Naar verluidt werkt het met een laag stroomverbruik (en met de mogelijkheid om zich aan te passen aan lichtomstandigheden voor energiebesparing). Hiermee kunnen gebruikers het scherm vullen met bijvoorbeeld weersinformatie, een landschap of een foto van een smartphone.
Deze modus heeft een nieuwe knop gekregen op de afstandsbediening, die grotendeels overeenkomt met het ontwerp van de handset van vorig jaar, maar heeft toetsen verhoogd.

Verkooppunten van het merk samsung