Zijn het flatscreens? Zijn het gigantische computers? Het beste uit deze twee entertainmentwerelden wordt door Panasonic samengebracht in de tx l50DT60E & de tx-l47WT60E. Deze twee krachtpatsers zijn aan elkaar gewaagd en beloven allebei een superieure kijkervaring, zowel in 2D als 3D, met een wereld vol mogelijkheden en apps aan je vingertoppen. Klinkt veelbelovend en ik stel maar al te graag mijn ogen en oren ter beschikking om op ontdekkingstocht te gaan met deze twee zogenaamde kijktoppers!

Met bijna 100 jaar ervaring achter de kiezen mag het Japanse bedrijf Panasonic zich met recht en rede één van de grootste producenten van consumentenelektronica ter wereld noemen. Het merk beschikt over een breed productassortiment voor zowel consumenten als voor zakelijke toepassingen. Wat hebben ze in petto? Van audiovisueel en informatie/communicatie-apparatuur tot huishoudelijke apparaten, personal care en beveiligingsapparatuur. De Panasonic TX-L50DT60E & tx-l47WT60E vallen onder die eerste categorie en creëren met hun veelbelovende talenten alvast hoge verwachtingen qua entertainment en kijkgenot. Benieuwd of deze ook ingelost kunnen worden…

Ultra smart kijkplezier en ultiem gebruiksgemak
De l50DT60E & tx-l47WT60E maken deel uit van de nieuwe Viera led-televisie familie. Deze indrukwekkende toestellen blinken op heel wat vlakken uit en ze stelen vooral de show met hun knappe beeldkwaliteit, eenvoudige bediening, handige netwerken, mooi design en efficiëntie. Hiervoor riepen ze de hulp in van IPS-panelen met 3D-mogelijkheid, waardoor je getrakteerd wordt op een bredere kijkhoek. Daarnaast kan je je ogen de kost geven met een hogere contrastverhouding en een scherp en nauwkeurig beeld dankzij een verfijnde dimmingscontrole. Er is een dieper zwart merkbaar doordat er in het scherm 16 zones onafhankelijk hun helderheid kunnen regelen. Ook maakt onscherpte bij snelle bewegingen geen kans dankzij de Back Light Scanning (BLS).

Gebruiksvriendelijkheid? Check! En wel dankzij de personalisatiefunctie waarmee je je eigen beginscherm kan creëren en je snel je favoriete content, apps en widgets bij de hand hebt. Intelligentie alom want de toestellen kunnen zelfs je gezicht herkennen om zo automatisch je persoonlijke beginscherm weer te geven. Naast gezichtsherkenning, is er ook stemherkenning voor tien Europese talen, waardoor je letterlijk tegen je toestel kan praten om zo commando’s te geven. En het bedieningsplaatje wordt helemaal compleet met de 2.0 versie van ‘Swipe & Share’ waarmee de TV dienst doet als hub om foto’s en video’s te streamen en te delen met behulp van je smartphone of tablet.

De Viera-serie is dus wel degelijk ‘smart’ te noemen met een grote focus op connectiviteit. Het blijft uiteraard niet bij TV kijken alleen, ook surfen, chatten, spelen met de waaier aan apps en erop los delen behoort tot de mogelijkheden. Nog een opmerkelijk kunstje is de ‘Twin HD Tuner’. Wat is dat voor een beest? Hiermee kan je op de televisie naar een bepaalde zender kijken en tegelijkertijd naar een tablet een ander kanaal streamen. Handig!

Voor deze test nemen we twee toestellen uit de Viera serie onder de loep: De tx-l47WT60E en de tx-l50DT60E. De eerste komt uit het Viera WT60-gezin en pakt uit met een Full HD-resolutie, IPS-scherm en led-backlight. Als enige uit de familie beschikken ze over een ingebouwde camera en we spotten 3600 hz voor een ongekend beeldgenot. De tweede komt uit het Viera DT60-nest en pronkt vooral met een vooruitstrevend design en een fantastisch scherm. Deze is iets langzamer in de Back Light Scanning (BLS) met 1600 hz, al wint hij wel op vlak van schermgrootte. De twee toestellen zijn absoluut aan elkaar gewaagd!

Verkooppunten van het merk panasonic