Al gedurende lange tijd laat Samsung haar 8K TV-ambities uitschijnen, maar het is pas op de IFA dit jaar dat het bedrijf iets specifieks aankondigde: de Q900R 8K QLED. 

Real 8K Resolution met een 4.000 nit piekhelderheid, dat is de standaard waar de meeste filmstudio’s gebruik van maken. Die standaard zal binnenkort ook in woonkamers te vinden zijn. Vier keer meer pixels kan deze televisie weergeven dan een 4K UHD TV en maar liefst 16 keer meer dan een Full HD TV. Voor optimale helderheid en een zuivere beeldweergave, werd ook de HDR10+ -technologie toegevoegd.

De Quantom Processor 8K zorgt ervoor dat de beelden herkent worden en schaalt ze ook om in 8K-kwaliteit weergeven te kunnen worden. Samsung heeft hiervoor de 8K AI Upscaling-technologie ontwikkeld. Qua kleurenweergave zorgt de Direct Full Array Elite dat deze heel precies weergeven worden. Tot wel miljarden kleuren worden zeer precies weergeven, het contrast is verbeterd, de achtergrondverlichting is zeer nauwkeurig en het kleurvolume is 100%.

Vanaf midden oktober zal de Q900R 8K QLED-TV in de winkels verschijnen, maar pre-orderen is nu al mogelijk via de website van Samsung. De prijzen zijn als volgt: €4.999 voor de 65-inch versie, €6.999 voor de 75-inch en €14.999 voor de 85-inch variant.

Verkooppunten van het merk samsung