Meerkanaals versterkers heb je natuurlijk nodig in de betere, hoogwaardige meerkanaalsopstellingen. Die gebruik je om multichannel muziekblu-rays of concerten te gaan bekijken of voor het betere filmwerk. Ik kijk er dan ook naar uit om in de Diamond Room aan de slag te gaan met een echte meerkanaalsversterker. We beschikken daar over zeven Bowers & Wilkins 800 Diamond luidsprekers die aangestuurd moeten worden. Tot voor kort gebeurde dat met vier NAD M2’s, maar met het oog op de verdere doorontwikkeling van de Diamond Room naar de Auro 3D standaard komen er een aantal speakers bij. Die zullen gemonteerd worden in het plafond, dus moeten we toch op zoek naar alternatieven om te gaan versterken. Dus ook een beetje vanuit die insteek testen we nu ook deze Rotel RMB 1585 om te kijken wat we voor ons geld kunnen krijgen.
Deze versterker wordt op de markt gezet voor 2.800 euro. Er wordt vooropgesteld dat hij vijf keer 200 Watt levert bij acht Ohm weerstand. Dat is dus een deftige eindbak. We zijn dus erg benieuwd wat voor prestatieniveau we voor dat geld kunnen krijgen. Meerkanaalsversterkers heb je natuurlijk nodig in de betere, hoogwaardige meerkanaalsopstellingen. Die gebruik je om multichannel muziekblu-rays of concerten te gaan bekijken of voor het betere filmwerk. Ik kijk er dan ook naar uit om in de Diamond Room aan de slag te gaan met een echte meerkanaalsversterker. We beschikken daar over zeven Bowers & Wilkins 800 Diamond luidsprekers die aangestuurd moeten worden. Tot voor kort gebeurde dat met vier NAD M2’s, maar met het oog op de verdere doorontwikkeling van de Diamond Room naar de Auro 3D standaard komen er een aantal speakers bij. Die zullen gemonteerd worden in het plafond, dus moeten we toch op zoek naar alternatieven om te gaan versterken. Dus ook een beetje vanuit die insteek testen we nu ook deze Rotel RMB 1585 om te kijken wat we voor ons geld kunnen krijgen.
Deze versterker wordt op de markt gezet voor 2.800 euro. Er wordt vooropgesteld dat hij vijf keer 200 Watt levert bij acht Ohm weerstand. Dat is dus een deftige eindbak. We zijn dus erg benieuwd wat voor prestatieniveau we voor dat geld kunnen krijgen.
Rotel
Rotel is sinds jaar en dag een bekende naam in het versterkerwereldje. Ondertussen heeft het merk een heel assortiment, maar de kern van de zaak is altijd versterking geweest. En dan zijn het altijd van die bolides van versterkers die bij wijze van spreken een half ton wegen. Een tijdje zijn ze van dat pad afgeweken, maar ik ben toch blij dat ze nu terug gekomen zijn op de krachtpatsermodellen. Daar is Rotel gewoonweg altijd zeer goed in geweest.
Eigenlijk is Rotel een Japanse fabrikant van home theater versterkers. Het bedrijf werd opgericht in 1966 door Bob Tachikowa. De research en design vinden plaats in Tokio, Zuid-Korea en het Verenigd Koninkrijk. De productie is gevestigd in Hong-Kong. Rotel maakt vandaag verder deel uit van de Bowers & Wilkins-groep.