Ruark heeft een R5 all-in-one muzieksysteem aangekondigd, dat de kloof tussen de R4 Mk3 (€899) en het topmodel R7 Mk3 (€2799) moet verkleinen.

Qua ontwerp is de R5 min of meer een kleinere, pootloze R7, met zijn gewelfde, langwerpige en goed gedempte chassis, beklede gevel en OLED-display.

De vertrouwde look wordt compleet gemaakt met Ruark’s vertrouwde RotoDial (volumeknop), waardoor het selecteren van bronnen, bladeren door muziek en het veranderen van volume een fluitje van een cent wordt.

Ruark R5

De R5 heeft een hele lijst van connectiviteit-mogelijkheden: een ingebouwde CD-speler, aptX HD Bluetooth, DAB/FM en internetradio, en wi-fi voor het streamen van netwerkbestanden en streamingdiensten zoals Spotify, Tidal, Deezer en Amazon Music. Er zijn ook RCA-, USB- en optische aansluitingen en een phono-ingang voor het aansluiten van een platenspeler.

De R5 beschikt ook over multi-room functionaliteit, wat betekent dat deze draadloos gegroepeerd kan worden met een andere R5’s of andere Ruark-apparaten zoals de MRx-, R2 Mk3- en R7 Mk3-modellen om gesynchroniseerd geluid rondom het huis aan te bieden.

Nieuw ontwikkelde klasse A-B versterkers drijven 80 watt aan op elk van de ingebouwde luidsprekers van de R5, die een neodymiummagneetsysteem zien gekoppeld aan een lichtgewicht conus/spoelsamenstelling om het kenmerkende geluid van Ruark te creëren.

De nieuwste verwerking werkt om een ​​stereobeeld te creëren dat lijkt op dat van de afzonderlijke stereoluidsprekers en de down-firing subwoofer met lange worp onder het chassis is bedoeld om de presentatie netjes tegen te werken.

De Ruark R5 zal in de lente verkrijgbaar zijn in een walnoot of grijze lakafwerking. De prijzen in euro’s zijn nog niet bekend, maar in het VK zou dit apparaat £999 kosten.

Ruark R5

Verkooppunten van het merk ruark