Samsung heeft vandaag de nieuw 8K Display Driver IC aangekondigd dat het mogelijk maakt om slankere, bezelloze 8K-tv’s in 65in+-formaten te maken.

Dat is te danken aan de verbeterde datatransmissiecapaciteit van de 8K Display Driver IC (DDI). Dit zou de gegevensdoorvoersnelheden tot 4 Gbps mogelijk maken, het dubbele van de huidige capaciteit. Zodat de efficiëntie van een display verhoogt bij het overbrengen van de enorme hoeveelheden afbeeldingsgegevens die vervolgens worden overgebracht in 8K-resoluties. Dit vermindert de behoefte aan extra componenten rondom het scherm om het werk te doen, waardoor Samsung zijn tv-ontwerpen kan afslanken.

De huidige 8K QLED-tv’s van Samsung, zoals de QE85Q900R (85in) en QE65Q900R (65in), hebben dunne randen aan de boven- en zijkant, met een dikkere lip van ongeveer 2-3 cm aan de onderkant.

Samsung is ervan overtuigd dat deze bijgewerkte interface (naam: USI-T 2.0) cruciaal is voor 8K-tv’s. “Om een ​​echte 8K-resolutie te leveren, is het essentieel voor de hedendaagse DDI’s om een ​​snelle 4 Gbps intra-panel interface te ondersteunen,” zei Senior Vice President van System LSI Marketing bij Samsung Ben K. Hur.

De bijgewerkte interface ondersteunt ook een slimme EQ-functie die volgens Samsung de kans op bitfouten vermindert en dus de consistentie verhoogt bij de productie van panels.

Verkooppunten van het merk samsung