Savor Audio toont dit weekend op XFI 2018 de Sonus Faber Sonetto luidsprekers. De importeur van McIntosh, Audio Research, Sonus faber, Pryma en Sumiko subwoofers en elementen is naar eigen zeggen ‘klaar voor het feestje’ en neemt naast de Italiaanse luidsprekers ook de McIntosh MT2 platenspeler mee.

Sonus Faber Sonetto
Sonus faber heeft zijn inspiratie voor de Sonetto luidsprekers gevonden in de hoogste Italiaanse cultuur. De geschiedenis van Italiaanse literatuur is als inspiratie gebruikt in de nieuwe Sonetto-collectie. De Sonetto (Sonnet) is namelijk de oudste Italiaanse poëtische structuur dar oorspronkelijk ’Sound, Melody’. Dit werd vroeger gebruikt om muziekuitvoeringen te begeleiden.

De Sonus faber Sonetto luidsprekers hebben de typische Sonus faber kenmerken, waaronder de luitvorm van de behuizingen en afwerkingen met hout en leer. Alle luidsprekers zijn gefabriceerd in de Sonus faber fabrieken in Vicenza en met de hand afgewerkt. Met de Sonetto reeks wil Sonus faber een brug slaat tussen de Venere- en de Olympica series om een perfecte prijs-kwaliteitverhouding te creëren.

Het is voor het eerst, dat een luidsprekerserie van Sonus faber in deze prijsklasse uitgevoerd is met de ‘Voice of Sonus faber’. Dat is de configuratie van een tweeter en midrange driver met de DAD (Damped Apex Dome TM) tweetertechnologie en een middentoner van de, door Sonus faber ontwikkelde, conus van natuurlijke vezels. Deze technieken en materialen waren tot nu toe alleen beschikbaar in de Olympica-, Homage- en referentiecollecties.

De vormgeving van de Sonetto luidsprekers wordt geaccentueerd door de in ‘gun-metal’ afgewerkte aluminium frames en een zacht leren bovenzijde, waarin het Sonus faber logo is verwerkt. Daarnaast zijn de vloerstaande- en monitor luidsprekers afgewerkt met down-firing basreflexpoorten.

De Sonus faber Sonetto serie bestaat uit acht verschillende modellen. De Sonetto VIII, Sonetto V en Sonetto III zijn vloerstaande luidsprekers. De Sonetto II en Sonetto I zijn de monitorluidsprekers en daarnaast zijn er de Sonetto Center II en Sonetto Center I centerspeakers.

Alle Sonetto luidsprekermodellen zijn verkrijgbaar in de kleuren Wood, Matte White en Piano Black.

Verkooppunten van het merk sonus-faber