Luidsprekerfabrikant Sonos heeft besloten het controversiële recycle-programma van het merk stop te zetten. Dit programma was zo omstreden omdat het oudere apparaten in feite volledig nutteloos maakte wanneer het in Recycle Mode was geplaatst. Zulke apparaten konden dan bij Sonos worden ingeruild voor een nieuw apparaat waarop de gebruiker een korting van 30 procent ontving.

Het inruilprogramma blijft bestaan, maar toestellen moeten niet langer in de Recycle Mode worden geplaatst. Zo kan de klant zelf bepalen wat het met zijn oude speakers doet (het weggeven, alsnog opsturen, weggooien of zelf houden). De recycle mode verdween vorige week uit de app en in de komende weken zal de website van de fabrikant duidelijk maken wat de veranderingen zijn. Op die manier komt Sonos tegemoet aan een groot hekelpunt van zijn klanten.

Sonos One

De Recycle Mode was net zo omstreden omdat het toestellen 21 dagen na het inschakelen van de Mode volledig onbruikbaar maakte. Het was onduidelijk waarom Sonos deze functie precies had en wat dat betekende voor de duurzaamheid van het bedrijf. Het bedrijf wil graag bekomen dat klanten hun speakers voor het inruilen terugbrengen naar het bedrijf, voor recyclage weliswaar.

Verkooppunten van het merk sonos