Sony Benelux kondigt twee nieuwe modellen binnen de MASTER Series aan. De ZG9 8K HDR full-array LED TV en AG9 4K HDR OLED-TV. Met de MASTER-series stelt Sony zich als doel de beeldkwaliteit te evenaren van een professionele monitor in een filmstudio.

ZG9-serie (85” en 98”) BRAVIA LED 8K HDR TV

Sony ZG9Met twee keer zoveel horizontale en verticale lijnen levert 8K viermaal zoveel pixels als 4K (of 16 keer de resolutie van Full HD). Deze hogere resolutie zorgt voor een meeslepender kijkervaring. Ook van dichtbij zien de beelden op dit grote scherm er zeer realistisch uit dankzij de 8K resolutie zonder pixeldifferentiatie.

Naast de resolutie van het beeldscherm is processorkracht belangrijk bij deze grootformaat beeldschermen. Sony maakt gebruik van een gepatenteerd algoritme via de Processor X1 Ultimate beeldprocessor. De beeldprocessor is speciaal geoptimaliseerd om met de 33 miljoen pixels deze 8K modellen overweg te kunnen.

De Processor X1 Ultimate werkt nauwkeurig samen met de nieuw ontwikkelde 8K X-Reality PRO engine. Sony maakt hierbij gebruik van een 8K-beeldendatabank. Om alle details perfect weer te geven refereert de upscaling-engine naar de beelden uit deze database. Dit resulteert in een gedetailleerde beeldweergave.

Tevens is voor de ZG9-serie een nieuwe Backlight Master Drive met full-array local dimming ontwikkeld. De ledmodules van deze modellen worden onafhankelijk aangestuurd. Dit garandeert een dynamisch contrast met een hoge helderheid en indrukwekkende zwarttinten.

Om het hoogste rendement uit dit backlightsysteem te halen, gebruikt de 8K X-tended Dynamic Range PRO de bespaarde energie om slim de helderheid op te schroeven op de plekken waar dat nodig is.

Nauwkeurige geluidsplaatsing speelt een belangrijke rol bij grootformaat beeldschermen. Sony heeft het concept van Acoustic Surface-geluidstechnologie uitgebreid naar de ZG9. Dit onder de noemer Acoustic Multi-Audio waarbij vier naar voren gerichte luidsprekers zijn geïntegreerd in de aluminium bezel. Zowel aan de boven- als onderkant van de TV zijn twee speakers voorzien om de geluidsplaatsing zo nauwkeurig mogelijk weer te geven. Dit resulteert in een realistische reproductie van de geluidsgolven waardoor de perfecte synchronisatie van beeld en geluid ontstaat. De kijker zal het geluid vanaf het scherm horen komen en niet vanuit de luidspreker. Ook heeft de ZG9 een centrale luidsprekermodus waarbij de Acoustic Multi-Audio gebruikt kan worden als de centrale luidspreker van een thuisbioscoop. Om de audio ervaring nog verder te verbeteren zal ondersteuning voor Dolby Atmos in de toekomst worden toegevoegd via een software-update. Dit zorgt voor een breed en rijk geluidsveld.

De ZG9 is uitgerust met X-Wide Angle. Dit garandeert een optimaal beeld ongeacht de hoek van waaruit wordt gekeken. Er ontstaat een bredere kijkhoek die kleurverschuivingen vermindert, zodat de kleuren echt blijven ongeacht de kijkpositie. Dit model is tevens uitgerust met X-Motion Clarity technologie. Dankzij deze techniek worden snel bewegende beelden in actiefilms of bij sportwedstrijden soepel weergegeven.

AG9-serie (55”, 65” en 77”) BRAVIA OLED 4K HDR TV

AG9-serie (55”, 65” en 77”) BRAVIA OLED 4K HDR TVDe AG9 is het nieuwe vlaggenschip 4K HDR OLED TV van Sony. Dit model komt beschikbaar in 55, 65 en 77-inch en heeft een zeer slank design. Beeld komt tot leven met de zeer brede kijkhoek, verfijnd contrast en absolute zwartwaarden van OLED technologie.

Meer dan 8 miljoen zelf oplichtende pixels worden nauwkeurig en individueel aangestuurd door de X1 Ultimate beeldprocessor. In aanvulling op de processor heeft de AG9 de Pixel Contrast booster technologie voor meer kleur en contrast in heldere partijen in beeld. Hierdoor produceert de AG9 een hoogwaardige beeldkwaliteit die het niveau van een professionele referentie-monitor benadert, kleuren en beelden worden natuurgetrouw weergegeven, zoals de maker dit bedoeld heeft. De processor verbetert SD en HD content zodat deze 4K HDR content benaderen, tevens wordt 4K HDR content in weergaloze helderheid weergegeven.

Net als de BRAVIA OLED AF9 is de AG9 uitgerust met de Acoustic Surface Audio+geluidstechnologie. Dankzij deze innovatie resoneert het hele scherm mee op de geluidsgolven. Dit resulteert in een realistische reproductie van de geluidsgolven waardoor de perfecte synchronisatie van beeld en geluid ontstaat. Niet alleen aan de voorzijde maar ook aan de zijkanten van het beeldscherm.

Acoustic Audio Surface+ voorziet in een indrukwekkende geluidservaring. Het volledige beeldscherm produceert geluid door het paneel te laten resoneren. Kijkers worden opgenomen in een compleet nieuwe entertainmentervaring waarbij beeld en geluid in perfecte harmonie worden gepresenteerd. Ook kunnen gebruikers de TV Centre speakermodus activeren om de TV op te nemen in een home-cinema setup.

De AG9 is dun vormgegeven en kan dicht tegen de muur worden bevestigd met het SU-WL850 ophangsysteem. Bovendien is dit systeem flexibel in gebruik en heeft een draaifunctie, zodat de positie van het toestel naar voorkeur kan worden aangepast voor de beste kijkhoek.

Voor de ultieme beeldkwaliteit, combineert de AG9 de briljante scherpte van 4K resolutie met de helderheid, kleur en details van High Dynamic Range (HDR). Voorheen verborgen delen in schaduwpartijen en zonlicht worden nu in volle helderheid en detail weergegeven. Net als de ZG9 zijn de AG9-tv’s IMAX Enhanced en voorzien van de Netflix Calibrated Mode, Dolby Vision en Dolby Atmos.

IMAX Enhanced garandeert een hoogwaardige audiovisuele ervaring voor thuis. Het betreft een certificering voor de home-entertainment met IMAX digitaal geremasterde 4K HDR en DTS Audiotechnologieën. IMAX Enhanced content zal beschikbaar zijn op geselecteerde BRAVIA tv’s met een selectie van Sony Pictures films waaronder Venom via de Rakuten streamingservice.

Android TV & Google Assistant

De ZG9 en AG9 zijn uitgerust met het Android TV besturingssysteem van Google. Dit interactieve platform biedt streaming van tv-programma’s, series en films via Google Play, Netflix, YouTube, NLZiet, Videoland, Pathé Thuis en andere bronnen. Tevens is er de mogelijkheid om persoonlijke content zoals video’s of foto’s te bekijken en via Voice Search op de afstandsbediening snel op internet te zoeken via de TV. Ook is Google Assistant ingebouwd om eenvoudig tv-programma’s of films af te kunnen spelen, simpelweg door tegen het toestel te praten, zowel de ZG9 en de AG9 beschikken over ingebouwde microfoons. Daarnaast is er toegang tot een collectie games en apps via de Google Play Store.

Deze modellen zijn uitgerust met een nieuwe processor voor onder meer gebruiksgemak, sneller opstarten van apps en opstarten van de Tv. En via automatische updates zorgt Sony ervoor dat Android TV altijd up-to-date blijft. Dit garandeert optimale prestaties van de BRAVIA TV.

Voor meer gebruiksvriendelijkheid heeft Sony een nieuwe slimme afstandsbediening bijgevoegd. Vooral het aansturen van randapparatuur, zoals kabel/satellietontvangers, Blu-ray-spelers en spelcomputers is eenvoudiger geworden. De afstandsbediening is voorzien van RF-functionaliteit zodat de tv kan worden bediend zonder erop te hoeven richten. Ook is de gebruikersinterface aangepast om favoriete apps en instellingen sneller te kunnen openen.

Naast de ZG9 en AG9 zal Sony Benelux de AG8 4K HDR OLED-, XG95/XG90 4K HDR full-array led-, XG85 4K HDR led -tv’s introduceren.

AG8-serie BRAVIA OLED 4K HDR-tv (55” en 65”-model)

AG8-serie BRAVIA OLED 4K HDR-tv (55” en 65”-model)

 • Sony BRAVIA OLED TV met Pixel Contrast Booster en meer dan 8 miljoen pixels die zorgen voor een uitstekend beeld met hoogwaardige kleuren, perfecte zwarttinten, een dynamisch contrast, scherpe beelden en een brede kijkhoek.
 • Picture Processor X1 Xtreme beeldprocessor voor een optimale 4K HDR kijkervaring. Deze beeldprocessor is voorzien van Object-based HDR-remaster, Super Bit Mapping 4K HDR en Dual database processing.
 • Acoustic Surface Audio technologie waardoor het gehele scherm resoneert voor een fantastisch geluid rechtstreeks vanuit het beeldscherm. Sound-from-Picture Reality-technologie garandeert een uitstekende synergie tussen beeld en geluid.
 • IMAX Enhanced, waardoor volledig kan worden geprofiteerd van IMAX Enhanced-content.
 • Dolby Vision brengt scenes tot leven voor een authentieke kijkervaring.
 • Android TV van Google biedt een wereld vol films, muziek, foto’s, games en apps.
 • Chromecast built-in om eenvoudig content als Netflix, Uitzending Gemist of YouTube rechtstreeks vanaf de smartphone of tablet naar de tv te versturen
 • Google Assistant voor het eenvoudig zoeken van content door simpelweg via de afstandsbediening tegen de tv te praten.
 • Eenvoudig te bedienen via nieuwe slimme afstandsbediening. Randapparatuur is eenvoudig te bedienen met één afstandsbediening die een dunner en ronder ontwerp heeft en beschikt over een ingebouwde microfoon en een verbeterde knoppenindeling.

XG95-serie (55”, 65”, 75” en 85”-model) 4K HDR full-array led-tv

XG95-serie (55”, 65”, 75” en 85”-model) 4K HDR full-array led-tv

 • Picture Processor X1 Ultimate beeldprocessor voor een optimale 4K HDR kijkervaring. Deze beeldprocessor is voorzien van Object-based Super Resolution, Object-based HDR-remaster, Super Bit Mapping 4K HDR en Dual database processing.
 • Beschikt over full-array achtergrondverlichting met local dimming en X-tended Dynamic Range PRO. Dit resulteert in een zes keer beter contrast garandeert dan gewone led-tv’s.
 • Acoustic Multi-Audio met Sound Positioning Tweeters levert Sony’s Sound-from-picture Reality ervaring, actie en geluid zijn in perfecte harmonie.
 • Voorzien van X-Wide Angle (75”en 85”inch model) waardoor kleurverandering wordt beperkt wanneer men vanaf de zijkant kijkt. Garandeert een optimaal beeld ongeacht de hoek van waaruit wordt gekeken. Er ontstaat een bredere kijkhoek die kleurverschuivingen vermindert, zodat de kleuren echt blijven ongeacht de kijkpositie.
 • Integratie van X-Motion Clarity. Deze technologie zorgt ervoor dat snelle actie soepel en helder wordt weergegeven.
 • Uitgerust met Netflix Calibrated Mode: speciaal ontwikkeld in samenwerking met Netflix. Om de beeldkwaliteit te garanderen zoals de producent het bedoeld heeft.
 • IMAX Enhanced, waardoor volledig kan worden geprofiteerd van IMAX Enhanced-content.
 • Dolby Vision brengt scenes tot leven voor een authentieke kijkervaring terwijl Dolby Atmos de kamer vult met een overdonderende surround sound.
 • Android TV van Google biedt een wereld vol films, muziek, foto’s, games en apps.
 • Chromecast built-in om eenvoudig content als Netflix, Uitzending Gemist of YouTube rechtstreeks vanaf de smartphone of tablet naar de tv te versturen
 • Google Assistant voor het eenvoudig zoeken van content door simpelweg via de afstandsbediening tegen de tv te praten.
 • Eenvoudig te bedienen via nieuwe slimme afstandsbediening. Randapparatuur is eenvoudig te bedienen met één afstandsbediening die een dunner en ronder ontwerp heeft en beschikt over een ingebouwde microfoon en een verbeterde knoppenindeling.
  Een nieuwe processor voor onder meer gebruiksgemak, sneller opstarten van apps en opstarten van de TV.

XG90-serie 4K HDR full-array led-tv (49”-model)

 • Picture Processor X1 Extreme beeldprocessor voor een optimale 4K HDR kijkervaring. Deze beeldprocessor is voorzien van Object-based HDR-remaster, Super Bit Mapping 4K HDR en Dual database processing
 • Beschikt over full-array achtergrondverlichting met local dimming en X-tended Dynamic Range PRO. Dit resulteert in een zes keer beter contrast garandeert dan gewone led-tv’s.
 • Integratie van X-Motion Clarity. Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat snelle actie soepel en helder wordt weergegeven.
 • IMAX Enhanced, waardoor volledig kan worden geprofiteerd van IMAX Enhanced-content.
 • Dolby Vision brengt scenes tot leven voor een authentieke kijkervaring.
 • Acoustic Multi-Audio met Sound Positioning Tweeters levert Sony’s Sound-from-picture Reality ervaring, actie en geluid zijn in perfecte harmonie.
 • Android TV van Google biedt een wereld vol films, muziek, foto’s, games en apps.
 • Google Assistant voor het eenvoudig zoeken van content door simpelweg via de afstandsbediening tegen de tv te praten.

XG85-serie 4K HDR led-tv (55”, 65”, 75” en 85”-model)

 • De 4K HDR Processor X1TM geeft meer diepte, textuur en natuurlijke kleuren weer met de Object-based HDR remaster-technologie.
 • Acoustic Multi-Audio met Sound Positioning Tweeters levert Sony’s Sound-from-picture Reality ervaring, actie en geluid zijn in perfecte harmonie.
 • Natuurgetrouwe weergave van kleuren dankzij een TRILUMINOS Display.
 • Dolby Vision brengt scenes tot leven voor een authentieke kijkervaring terwijl Dolby Atmos de kamer vult met een overdonderende surround sound.
 • Android TV van Google biedt een wereld vol films, muziek, foto’s, games en apps.
 • Google Assistant voor het eenvoudig zoeken van content door simpelweg via de afstandsbediening tegen de tv te praten.
 • Eenvoudig te bedienen via nieuwe slimme afstandsbediening. Randapparatuur is eenvoudig te bedienen met één afstandsbediening die een dunner en ronder ontwerp heeft en beschikt over een ingebouwde microfoon en een verbeterde knoppenindeling.
 • Een nieuwe processor voor onder meer gebruiksgemak, sneller opstarten van apps en opstarten van de TV.
Verkooppunten van het merk sony