De nieuwste toevoeging van de Ambeo Soundbar aan het AMBEO 3D audioprogramma van Sennheiser plaatst de luisteraar middenin de geluidservaring en creëert een 3D geluid dat nauwelijks van de realiteit te onderscheiden is. De AMBEO Soundbar is beschikbaar vanaf mei 2019 en kan tijdens CES (dat plaatsvindt van 8 tot 11 januari in Las Vegas) door bezoekers ervaren worden op de stand van Sennheiser (South Hall 1, stand 20200).

De nieuwe soundbar van Sennheiser is ontwikkeld onder het AMBEO-handelsmerk van de audiospecialist. Het AMBEO 3D audiotechnologieprogramma is erop gericht meeslepende audio oplossingen te creëren die het allerbeste bieden op het gebied van audio-opname en -weergave en die een verandering teweeg brengen in de manier waarop gebruikers content ervaren. Met deze soundbar viert Sennheiser een volgende mijlpaal: het heeft deze transformatie naar de woonkamer gebracht.
“We zijn blij om de AMBEO Soundbar te introduceren als eerste kennismaking in de categorie home entertainment-luidsprekers. De soundbar is ontwikkeld met de ambitie om één van de beste soundbars van de markt te creëren – een elegante alles-in-één oplossing voor mensen die op zoek zijn naar een meeslepende 3D home entertainment ervaring van hoge kwaliteit,” aldus Stephane Hareau, Global Head of Products – Consumer bij Sennheiser.Sennheiser Ambeo Soundbar

Onder het gelakte en geborstelde aluminium oppervlak wordt de AMBEO Soundbar aangedreven door 13 drivers en de nieuwste virtualisatietechnologie die Sennheiser samen met Fraunhofer IIS heeft ontwikkeld. “Wij geloven dat de AMBEO Soundbar een nieuwe referentie zal zijn in geluidskwaliteit”, zegt Maximilian Voigt, Product Manager bij Sennheiser. “Het levert de ruimtelijke en realistische ervaring van een 5.1.4-geluidssysteem en krachtige bas, maar zonder de noodzaak voor extra luidsprekers of een externe subwoofer.”

De kamerkalibratie is gebruiksvriendelijk voor de gebruiker, omdat kalibratie met de meegeleverde externe microfoon de akoestiek automatisch aan de individuele omgeving aanpast en optimaliseert.

De soundbar is compatibel met Dolby Atmos, MPEG-H en DTS: X. Dankzij de Upmix Technology kan het ook stereogeluid en 5.1-content recreëren in 3D. De soundbar heeft vijf verschillende pre-sets (film, muziek, sport, nieuws en neutraal) die zijn afgestemd op een reeks scenario’s en inhoudstypen die niet alleen de frequenties, maar ook de 3D-geluidseigenschappen aanpassen.

De AMBEO Soundbar van Sennheiser biedt geavanceerde connectiviteit door een ingebouwde Google Chromecast, Bluetooth en HDMI eARC/CEC. Daarnaast beschikt de soundbar ook nog over drie HDMI-ingangen, een optische audiopoort en een AUX (RCA)-ingang.

Sennheiser heeft elke interactie met de soundbar moeiteloos en intuïtief ontworpen. Dit principe wordt belichaamd door de Smart Control-app van Sennheiser voor iOS en Android, waarmee gebruikers akoestische instellingen kunnen aanpassen via smart devices, waaronder het instellen van pre-sets, het personaliseren van geluid met de equalizer en de keuze uit drie verschillende AMBEO-standen (licht, standaard en boost). Via WiFi en app-updates worden aankomende nieuwe functies aan de soundbar toegevoegd.

De Ambeo Soundbar is beschikbaar vanaf mei 2019 aan een prijs van €2.499.

Verkooppunten van het merk sennheiser