Er zijn al heel wat muziekstreamingdiensten op de markt, maar Sony heeft daar nog eentje bovenop gegooid: Mora Qualitas. Sony Music Entertainment werkt samen met Rhapsody, het bedrijf achter Napster, om nog een muziekstreamingdienst in Japan te lanceren.

De service heet Mora Qualitas en maakt gebruik van Rhapsody’s Powered by Napster-platform om verliesloze FLAC-bestanden te leveren in maximaal 24-bit/96 khz. Er zullen ook streams van CD-kwaliteit zijn, beschikbaar in 16-bit/44.1khz.

De service kost 1.980 Yen per maand (als wat dat omrekenen, komen we op iets meer dan €15 per maand uit) en wordt op desktop voor Windows en Mac gelanceerd, met meer platforms beloofd te volgen.

Shigeki Tanaka, senior vice president van Sony Music Entertainment (Japan) Inc., ziet “veel momentum gebeuren in streaming”, wat ongetwijfeld de reden is waarom Sony mee op de kar is gesprongen.

Noch Tidal noch Qobuz, die beide hi-res-streams aanbieden, zijn momenteel verkrijgbaar in Japan, dus op zich is Mora Qualitas lanceren in Japan niet zo’n slechte zet.

Verkooppunten van het merk sony