Sony heeft een gigantisch 16K-scherm van maar liefst 785in uitgebracht. Het heeft een lengte van 19,2 meter en een hoogte van 5,4 meter. 

Het beeldscherm van Sony heeft 16 keer zoveel horizontale pixels als een 4K-televisie en 64 keer zoveel als een gewone 1080p HD-tv, waardoor het beeld veel gedetailleerder dan normaal kan worden weergegeven. Hierdoor kunnen kijkers dichtbij het apparaat staan – wat langer is dan een bus – zonder dat het beeld er wazig uitziet, aldus de BBC.

Minder goed nieuws voor de mensen met een stevig budget die al een indrukwekkende home cinema voor ogen hadden: dit scherm is niet te koop. Het wordt geïnstalleerd in een onderzoekscentrum van het Japanse cosmeticabedrijf Shiseido in Yokohama, ten zuiden van Tokio. Het is zo groot dat het twee verdiepingen beslaat en inhoud toont die speciaal door Sony is gemaakt.

Het is gemaakt door veel kleinere schermen samen te voegen. Omdat ze geen bezel bevatten, passen ze naadloos in elkaar en vormen ze één groot scherm.

Het beeldscherm maakt gebruik van Sony’s Crystal LED-technologie, de Japanse variant op Micro LED. Het heeft geen achtergrondverlichting nodig en beweert veel lichter te zijn dan OLED terwijl het nog steeds vergelijkbare zwartwaarden levert.

Verkooppunten van het merk sony