Op CES 2018 onthulde Samsung een prototype van een enorm modulair display (in staat om te worden geconfigureerd naar elke grootte en beeldverhouding) met MicroLED.

Op een afstand van 146 inch is het niet echt woonkamervriendelijk – maar een consumentenversie van het micro light-emitting diode-display zit er aan te komen, volgens Korea Herald.

In een persconferentie vorige week sprak Han Jong-hee, voorzitter van de visuele display-activiteiten van Samsung, over een consumentenversie van The Wall die 30 mm – 50 mm dunner is dan de commerciële variant. Han zei dat het een ‘luxe’-model zou zijn in de premium home cinema-markt.

“We hebben de microLED-technologie voltooid en bevinden ons in een fase om de productieopbrengst te verhogen,” zei hij. Net als de commerciële versie, zal de “huishoud”-variant de flexibele blokstructuur behouden die consumenten in staat stelt om elke grootte en beeldverhouding te specificeren.

“Consumenten zullen alles kunnen doen wat ze willen met displays of schermen waar ze zich prettig bij voelen, net als met mobiele schermen”, voegde Han toe.

Verkooppunten van het merk samsung