Yamaha brengt de draadloze MusicCast SUB 100 uit. De SUB 100 is een draadloze subwoofer voor  stereo-en surroundopstellingen.De subwoofer ondersteunt MusicCast Surround en MusicCast Stereo waardoor hij te verbinden is met verschillende apparaten waaronder AV-receivers , soundbars en streamingluidsprekers.

De Yamaha MusicCast SUB 100 wordt aangedreven door een driver met een conus van 8 inch en met een vermogen van 130 Watt. De subwoofer heeft Twisted Flare Port-technologie en is afgewerkt met pianolak.

Yamaha MusicCast SUB 100MusicCast is de Multiroom oplossing van Yamaha en een vast onderdeel van alle nieuwe netwerk-ready entertainment producten van Yamaha. Behalve streamingluidsprekers, soundbars en AV-receivers kunnen er met disklavier ENSPIRE bijvoorbeeld ook piano’s en vleugels aan het audionetwerk worden gekoppeld. Yamaha is trots op deze  ‘totaaloplossing’ want met de ‘MusicCast Add’ WXAD-10 is elk weergaveapparaat meteen MusicCast-ready. Het enige wat er voor nodig is, is een audio-ingang. Alle via MusicCast verbonden onderdelen vormen één groot audionetwerk: zodat elk signaal in elke ruimte door elk apparaat kan worden weergegeven.

Door MusicCast Surround kan er een draadloze surround-setup worden gecreëerd. De nieuwe AV-receivers uit de RX-V85-serie zijn bijvoorbeeld als Home Cinema-hubs beschikbaar.. De soundbars MusicCast BAR 40 en MusicCast BAR 400 ondersteunen ook de surroundmodus. Ook de streamingluidsprekers MusicCast 20 en MusicCast 50 kunnen, zonder kabels,  in surroundluidsprekers worden veranderd.

De draadloze subwoofer MusicCast SUB 100 is vanaf september 2018 verkrijgbaar  en zal 499,00 euro gaan kosten.

Verkooppunten van het merk yamaha