Thorens, de bekende draaitafelbouwer, heeft hun nieuwste luidspreker aangekondigd, de SoundWall HP 600. Hoewel het misschien verrassend lijkt dat een draaitafelbouwer zich ook op luidsprekers richt, is dit niet de eerste keer dat Thorens dit doet. De Thorens SoundWall HP 600 is een drieweg open baffle luidspreker die voortbouwt op het succes van de eerder uitgebrachte SoundWall-modellen (lees: de HP 360 en HP 380). Deze werden zo’n veertig jaar geleden geïntroduceerd.

De SoundWall HP 600 is ontwikkeld door Joachim Gerhard, een ervaren ontwerper die bekend staat om zijn expertise op het gebied van high-end speakers. Zijn uitgebreide ervaring bij merken als Audio Physic en Süsskind heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de SoundWall HP 600.

De Thorens SoundWall HP 600, met zijn dipoolkarakteristieken, werkt beter samen met de akoestiek van een luisterruimte over het hele frequentiebereik. In de hedendaagse levensstijl, waar ruime kamers, harde vloeren, glazen oppervlakken en moderne meubels vaak voorkomen, bieden deze luidsprekers aanzienlijke voordelen ten opzichte van conventionele groothoekluidsprekers. De SoundWall HP 600 maakt gebruik van deze kamer om een perfect driedimensionaal stereobeeld, levendige bas en grote dynamiek te leveren. Zonder concessies te doen. Klinkt veelbelovend.

Eén van de uitdagingen bij open baffles is een goede laagweergave. Met de SoundWall HP 600 is Thorens deze uitdaging aangegaan door twaalf grotere woofers, met een diameter van 15 centimeter, te plaatsen. Dit stelt de SoundWall HP 600 in staat om een muur van geluid te creëren die geschikt is voor elke muziekstijl.

Voor de middentonen zijn er twee drivers aan de bovenkant van de baffle geplaatst, terwijl twee tweeters zich tussen de middentoners bevinden. De tweeters werken back-to-back om het dipoolkarakter van de luidspreker te behouden. Dit resulteert in een vrij en open geluid waarbij nauwkeurigheid centraal staat. De concentrische opstelling van de drivers volgens het D’Appolito-principe zorgt voor een symmetrische focus van het midrange-geluid. Het niveau van de achterste tweeter kan aangepast worden. Hierdoor kan de luisterervaring verder geoptimaliseerd worden.

De SoundWall HP 600 heeft een gestroomlijnd design met een slank profiel, een behuizing van massief aluminium en een afwerking van edelhoutfineer. De luidsprekers kunnen gecombineerd worden met verschillende versterkers. Variërend van transistorversterkers tot buizenversterkers.

Al bij al beloven deze top-of-the-line speakers een meeslepende geluidservaring die voldoet aan de hoge verwachtingen van muziekliefhebbers. Wil je meer weten? Bezoek dan de website van de fabrikant.

Verkooppunten van het merk thorens