Samsung had eerder al aangekondigd samen te gaan werken met de streamingdienst Spotify, maar nu gaat Samsung TV ook een samenwerking aan met een tweede grote streamingdienst, namelijk Tidal.

Eigenaars van een Samsung TV met de Tizen 3.0-software (de modellen van 2017 en 2018) en bovendien Tidal-abonnee zijn, krijgen binnenkort een interface op maat voor tv-startschermen die ‘prioriteit geeft aan visuele inhoud van Tidal’, aldus Music Business Worldwide.

Via het startscherm hebben gebruikers toegang tot de functies van de app: de nieuwste releases, beheerde video-afspeellijsten en andere content zoals concerten, livestreams, muziekvideo’s en podcasts. Maar ook het ‘Mijn verzameling’-scherm, waarmee gebruikers hun favoriete inhoud kunnen personaliseren, en een geoptimaliseerde zoekfunctie.

Tidal liet weten dat de app voor Samsung-TV’s nog maar ‘het begin van de samenwerking’ is tussen de twee bedrijven. Wie weet zien we dus in de toekomst ook verdere integratie in Samsung-producten, net zoals dat met Spotify ook het geval was.

Verkooppunten van het merk samsung