Vorige maand heeft Bang & Olufsen zijn nieuwste merkcampagne gelanceerd. De campagne heeft de volgende naam: zie jezelf in geluid. Het belichaamt de nieuwe merkrichting van Bang & Olufsen. Met dit initiatief wil B&O de muzieksmaak van luisteraars tot leven brengen in de vorm van interactieve avatars. Deze ‘virtuele identiteit’ is volledig uniek voor elke persoonlijke muzieksmaak.

In een wereld die draait om digitale interactie, creativiteit en verkenning, vond de fabrikant het essentieel om een ruimte te creëren waarbij luisteraars hun passie voor muziek kunnen visualiseren.

Bang & Olufsen Zie jezelf in geluidPaul Collins, Creative Director van Bang & Olufsen, legt uit waarom deze campagne tot leven is gekomen. Muziek is niet iets wat we alleen maar beluisteren, het is iets wat we voelen. Het drukt uit wie we zijn en met wie we ons verbinden. Het gevoel van het luisteren naar muziek die je echt liefhebt, kan je naar een andere wereld transporteren. We wilden die wereld graag visualiseren.

De campagne speelt in op het feit dat muziek een universele taal is, maar ook volledig uniek is voor elke luisteraar. Muziek is altijd al een manier geweest om je identiteit te creëren.

Bang & Olufsen Zie jezelf in geluidVia de speciaal ontworpen website nodigt Bang & Olufsen muziekliefhebbers uit om deel te nemen aan de Zie jezelf in geluid-ervaring. Door je Spotify-account te koppelen of een korte vragenlijst in te vullen, kan je een op maat gemaakte, 3D-avatar creeeren. Deze avatar weerspiegelt jouw unieke muzieksmaak. De website gebruikt hiervoor gegevens zoals stemming, energie en groove. Evenals individuele nummers, albums en afspeellijsten. Zo wordt elke avatar uniek.

De “Zie jezelf in geluid”-campagne wordt wereldwijd geactiveerd via sociale mediakanalen van B&O en een influencer marketingcampagnes. Het visuele universum zal ook te zien zijn in verkooppunten.

Verkooppunten van het merk bang-olufsen