De introductie van hun gloednieuwe DP-1000 SACD/CD loopwerk is nog maar net ‘achter de rug’, of het gerenommeerde Accuphase komt al aanzetten met een gloednieuw paradepaardje van het hoogste niveau. Maak kennis met de E-5000, een geïntegreerde stereoversterker waarbij een hoge precisie centraal staat. In combinatie met ‘high-power’ zoals het Japanse audiomerk dat zelf omschrijft.

“The E-5000 is the flagship high-power Class AB integrated amplifier developed to mark Accuphase’s 50-year anniversary.”

Deze krachtpatser van ‘Japanse bodem’ met een ‘potig gewicht’ van om en bij de 30 kilogram, en afmetingen van 46,5 x 21,1 x 50,2 centimeter, betreft een stereoversterker die uitgerust is met een versterkertrap die werkt in de klasse AB. 240 Watt bij 8 Ohm of 320 Watt bij 4 Ohm? De E-5000 van Accuphase weet er wel ‘weg mee’.

Accuphase E-5000

Dit fraaie belevingsapparaat heeft onder andere een gebalanceerde AAVA-volumeregeling aan boord. AAVA is de afkorting van Accuphase Analog Vari-gain Amplifiers. Het voorversterkergedeelte is hiervan voorzien wat maakt dat het principe omtrent volumeregeling net iets anders werkt dan traditionele ‘regelprincipes’. Bij AAVA worden alle alle variabele weerstanden uit het signaalpad verwijdert. Iets dat de muzikaliteit alleen maar ten goede komt.

Op vlak van connectiviteit zal een moderne muziekliefhebber of audiofiel zeker en vast niets te kort komen. Er zijn heel wat verschillende cinch-lijningangen beschikbaar. Alsook de nodige XLR-ingangen. Daarnaast heeft Accuphase de E-5000 uitgerust met een tape-ingang en tape-uitgang.

Accuphase E-5000

Ook met de E-5000 blijft Accuphase weer trouw aan hun gekende huisstijl die door menig audioliefhebbers, audiofielen, … altijd in de smaak valt. De voorzijde heeft een champagnegouden en bovendien klassevolle uitstraling. Hierbij zijn twee verlichte VU-meters geïntegreerd. In combinatie uiteraard met een LED-display. Aan de voorkant vinden we verder nog twee draaiknoppen terug.

Lees ook


Accuphase introduceert gloednieuw DP-1000 SACD/CD loopwerkAccuphase E-5000

 


Er wordt verwacht dat de eerste modellen van de E-5000 beschikbaar zouden zijn in de loop van maart volgend jaar (2022). Kan jij niet wachten tot dan? Surf dan zeker eens naar de website van Accuphase en laat je verassen door al het moois dat deze hoogwaardige Japanse audiofabrikant jou te bieden heeft.

Of nog beter: ga langs bij een vakhandel in jouw buurt en geef zowel je ogen als oren de kost. Klaar om te genieten van de prachtige Accuphase belevingsproducten?

Verkooppunten van het merk accuphase