Apple laat weer eens zien hoe ze ‘out of the box’ denken. Hoe ze dat doen? Door een hoofdtelefoon te patenteren waarbij de wereld rondom je kan meeluisteren. Het patent onthult een ‘dubbel luidsprekersysteem’ dat zowel een private-modus als een public-modus heeft. De private-modus is als een privé-concert in je oren, terwijl de public-modus de muziek naar buiten blaast via een oorschelp-uitlaat zodat anderen kunnen meegenieten.

Waarom zou je dat doen? Apple ziet het voornamelijk als een leuke toepassing voor smartbrillen. Nou, stel je voor dat je een smartbril hebt (zoals de Apple Vision Pro VR-headset). Deze truc zou je een meeslepende ervaring kunnen bezorgen, omdat in het echte leven niet alle geluiden rechtstreeks in je oren knallen.

Apple Patent

Dit patent beweert dat een slimme machine zal bepalen waar je bent en dus zo zal bepalen of de private- of public-modus wordt gebruikt. Dus aan alle studenten: geen zorgen, de hoofdtelefoon zal normaal gezien je drum and bass muziek niet door de bibliotheek laten denderen tijdens het studeren. Deze hoofdtelefoon, aangedreven door een slimme technologie, zal dus beslissen hoe de muziek wordt afgespeeld op basis van waar je bent en wat je aan het doen bent. Het houdt zelfs rekening met je vroegere luistergedrag.

Het klinkt allemaal heel spannend. We kennen open-back headphones, waarbij het geluid naar buiten lekt, maar hebben nog niets gezien zoals dit patent. Natuurlijk is het nog maar een patent, dus wie weet zien we het nooit echt in producten van Apple. Moest dit wel gebeuren, kan het een geheel nieuwe dimensie van geluid voorzien tijdens je virtuele avonturen!

Verkooppunten van het merk apple