EISA (Expert Imaging and Sound Association) heeft de winnaars van de EISA awards 2023-2024 bekend gemaakt. In dit artikel focussen we ons op 11 winnaars. Voor de volledige lijst van EISA winnaars kan je best eens deze pagina bezoeken.

1. EISA Floorstanding loudspeakers: Bowers & Wilkins 703 S3

EISA awards 2023-24

De imponerende bas, de heldere hoge tonen en het naadloze geluidsbeeld getuigen van het technische vernuft dat toegepast is bij de ontwikkeling van de Bowers & Wilkins 700 Serie (derde generatie). Deze prestaties vinden hun oorsprong voor een groot deel in de geavanceerde 800 D4 modellen. Deze ingenieuze technologie komt bijzonder goed tot uiting in de 703 S3, een slanke vloerstaander die voor het eerst uitgerust is met een tweeter bovenop. Deze innovatie, samen met twee 165 mm Aerofoil woofers en een 150 mm Continuum conus middentoner, resulteert in een meeslepende en emotioneel diepgaande luisterervaring.

Deze vloerstaande luidspreker maakt de uitmuntende prestaties van Bowers & Wilkins bereikbaar voor een breder publiek van muziekliefhebbers. Naast de klassieke witte en zwarte kleuropties, is ook de nieuwe Mokka-kleurstelling een prachtige toevoeging aan het assortiment.

2. EISA Turntable: Thorens TD 204

EISA awards 2023-24

Deze aantrekkelijk geprijsde draaitafel vormt een verbinding tussen instapmodel draaitafels en de high-end modellen van Thorens. Perfect voor vinylliefhebbers die op zoek zijn naar een alles-in-één oplossing. De draaitafel is uitgerust met zijn eigen kenmerkende ‘J-vormige’ toonarm, een Audio-Technica MM-cartridge en een geïntegreerde phonotrap. Deze telg beschikt over een elektronische snelheidsregeling, wat de TD 204 tot een ware plug-and-play oplossing maakt.

Met een uitstekende geluidskwaliteit en nauwkeurige snelheidsstabiliteit levert de TD 204 een bevredigende luisterervaring. Een extra voordeel is dat de ingebouwde phono-voorversterker ook uitgeschakeld kan worden, waardoor de draaitafel perfect is voorbereid op eventuele toekomstige upgrades wat betreft cartridges en externe phono-voorversterkers.

3. EISA Powered standmount loudspeakers: Klipsch The Sevens

EISA awards 2023-24

Dit actieve boekenplank-/standaardmodel vindt zijn inspiratie in de ‘Heritage’-luidsprekers van het Amerikaanse merk en combineert dit met vooruitstrevende specificaties. Het resultaat is een opmerkelijk aanbod dat zich onderscheidt door zijn esthetiek, kenmerken en prestaties. De tweeters met tractrix-hoorns en 165 mm woofer/middentoners worden aangestuurd door een op maat gemaakte DSP en krachtige interne versterking.

De Sevens leveren een robuuste bas, een breed geluidsbeeld en rijke details. Bovendien kunnen ze via de intuïtieve Klipsch Connect-app afgestemd worden (overeenkomstig met jouw persoonlijke voorkeuren). Uitgebreide connectiviteitsopties, zoals HDMI ARC, USB-B, Bluetooth, analoge ingangen (inclusief MM phono), en de mogelijkheid om Hi-Res muziek af te spelen tot 192 kHz/24 bit, maken dit systeem veelzijdig en geschikt voor elke situatie.

4. EISA Best buy soundbar: JBL bar 300

EISA awards 2023-24

Klaar om elke flatscreen-tv van een aanzienlijke geluidsverbetering te voorzien. Dat is wat de JBL Bar 300 kenmerkt. Inclusief een compact en gemakkelijk te plaatsen ontwerp. Zijn zes drivers en ingebouwde versterking werken samen met MultiBeam-verwerking en Dolby Atmos-decodering om een gebalanceerd geluid te creëren. Een opvallende positionering en nauwkeurige controle van effecten? Dat zeker.

Voor deze generatie heeft JBL zowel de afstandsbediening geoptimaliseerd als een nieuwe app geïntroduceerd. Dit maakt het aanpassen van de EQ-instellingen, het uitvoeren van een automatische kalibratie en het moeiteloos streamen eenvoudig en intuïtief. Deze soundbar betreedt een sterk bevochten markt en claimt zonder enige twijfel de toppositie, met een zelfverzekerde houding.

5. EISA Best buy OLED TV: Philips 550LED808

EISA awards 2023-24

De 55OLED808 heerst over de concurrerende middenklassemarkt dankzij zijn uitmuntende beeldkwaliteit en betaalbare prijs. Deze OLED-tv overtreft zijn concurrenten. Het bouwt verder op het succes van eerdere 8-serie modellen en presenteert een reeks van verbeteringen. Waaronder Philips’ verbeterde P5-beeldverwerkingsprocessor, het Ambilight-systeem, de gebruikersinterface en nog veel meer. Deze televisie levert verbluffende prestaties met 4K HDR-content, waarbij het optimaal profiteert van voortreffelijke lichtbeheersing, contrast en vaardige tonemapping. Zelfs HD-materiaal wordt gedetailleerd en scherp opgeschaald.

Zoals kenmerkend is voor Philips-schermen, biedt de 55OLED808 een overvloed aan mogelijkheden voor beeldaanpassingen. Ideaal om het visuele resultaat te finetunen. Bovendien zijn er doordachte voorinstellingen beschikbaar voor meer gebruikersgemak. De slimme Google TV-omgeving, HDMI 2.1-connectiviteit en een krachtig geïntegreerd geluidssysteem maken het aanbod compleet, waardoor de 55OLED808 een allesomvattende keuze is.

6. EISA In-ear headphones: Philips Fidelio T2

EISA awards 2023-24

Als gedurfde verbetering ten opzichte van zijn voorganger, de Fidelio T1 (review), biedt de Fidelio T2 niet alleen een compacter ontwerp, maar ook een aanzienlijke verbetering van geluidskwaliteit en gebruiksgemak. Het tweeweg akoestische concept steunt op een grafeen gecoate elektrodynamische driver. Elk oordopje is voorzien van drie microfoons, wat resulteert in doeltreffende actieve ruisonderdrukking en nauwkeurige spraakdetectie.

De oordopjes zijn ontworpen voor zowel comfort als veiligheid. Ze hebben een goede pasvorm en zijn zodanig gevormd dat ze stevig in je oor blijven zitten. Philips’ unieke driepunts ‘targus lock’ zorgt ervoor dat je ze niet verliest tijdens het bewegen (zoals wandelen of reizen). Dit zorgt voor gemoedsrust.

De ware aantrekkingskracht van dit draadloze model ligt in de brede compatibiliteit met Amazon Alexa, Apple Siri en Google Assistant, naast de opmerkelijk snelle koppeling. Opladen gaat eveneens vlot: slechts 15 minuten opladen biedt al één uur afspeeltijd. Naast deze baanbrekende hardware-innovaties is ook de nieuwste Bluetooth-chipset geïntegreerd om een Hi-Res luisterervaring te leveren.

7. EISA High-end integrated amplifier: Musical Fidelity Nu-Vista 800.2

EISA awards 2023-24

Deze geïntegreerde vlaggenschipversterker behoudt zowel de vorm als functie van zijn hoog aangeschreven voorganger, de Nu-Vista 800, maar vertoont tegelijkertijd verbeteringen op het gebied van zowel prestaties als esthetiek. Door het samenvoegen van solid-state eindversterking met nuvistor-gebaseerde input- en driverfasen, presenteert Musical Fidelity’s hybride creatie een geluid dat het beste van beide werelden biedt: een vloeiende, muzikale weergave met een weelderig ruimtelijk geluidsbeeld, maar ook een opvallend dynamische en substantiële klank wanneer het nodig is.

Met een kracht van 2 keer 330 Watt heeft deze versterker de capaciteit om elke luidspreker moeiteloos aan te sturen. Het herontworpen display op het voorpaneel vergemakkelijkt de bediening in grote mate. De Nu-Vista 800.2 vormt een prachtige aanvulling op het premium aanbod van Musical Fidelity en is eenvoudigweg een onmisbare schat voor elke liefhebber van muziek.

8. EISA Wireless Bookshelf Loudspeakers

KEF heeft de LSX-luidsprekers naar een hoger niveau getild met de introductie van de tweede generatie. Deze speakers, ooit bekroond met een EISA Award, zijn nu nog functioneler dankzij extra USB-C- en HDMI ARC-aansluitingen. Daar bovenop komt een draadloos bedieningsplatform dat toegankelijk is via een applicatie.

Met deze app kan je gemakkelijk door streamingdiensten bladeren, schakelen tussen verschillende bronnen en de EQ-instellingen aanpassen naar wens. Nadat alles is ingesteld, kan je genieten van de indrukwekkende en natuurlijke prestaties die de LSX II-luidsprekers kenmerken.

Deze compacte exemplaren, met een achterwaarts gerichte poort, bevatten KEF’s op maat gemaakte Uni-Q-luidsprekerarray. Zowel de tweeter als de bas/midrange-units worden afzonderlijk aangedreven door klasse D-versterkermodule’s. Dit resulteert in een opmerkelijk helder en gebalanceerd geluid.

En laten we de visuele aantrekkingskracht niet vergeten. De LSX II is verkrijgbaar in diverse opvallende kleurstellingen, waardoor ze niet alleen sonisch indruk maken, maar ook visueel aantrekkelijk zijn. Interessant is dat de LSX II in staat is om een volledig audiorack met HiFii componenten te vervangen, zonder enig verlies van geluidskwaliteit.

Kortom, KEF’s LSX II-luidsprekers definiëren een nieuwe standaard voor hoogwaardige geluidsweergave. Met hun uitgebreide functies, draadloze bediening en adembenemende prestaties bieden ze een totaalervaring die zowel audiofielen als designliefhebbers zal aanspreken.

9. EISA Loudspeaker Series

De technologieën die zijn ontwikkeld voor de high-end luidsprekers van KEF, waaronder de nieuwste generatie Uni-Q driver met Metamaterial Absorption Technology (MAT), vormen de basis voor het ontwerp en de prestaties van hun indrukwekkende R Series. Deze serie bestaat uit zeven modellen, waaronder vloerstaande en boekenplankluidsprekers, een centerluidspreker en Dolby Atmos-geactiveerde surrounds.

Ze zijn geschikt voor zowel thuisbioscoop-liefhebbers als HiFi enthousiastelingen. Of ze nu gebruikt worden voor muziek of films, overal in de luidsprekers is er een dynamisch, gedetailleerd en opwindend natuurlijk geluid dat gecontroleerde, uitgebreide lage tonen combineert met open, breed uitstralende hoge tonen. Bovendien passen de verschillende kleuropties, inclusief speciale edities voor de R3 boekenplankluidspreker en R7 vloerstaande luidspreker, perfect bij deze prachtig vormgegeven behuizingen.

10. EISA High-End Streaming Amplifier

Dankzij een geüpgrade ‘digital stage’ (gebouwd rondom een nieuwe DAC-chip en netwerkkaart) is Hegel’s H600 een waardige opvolger van de spectaculaire H590 streaming versterker. De unieke SoundEngine 2 technologie van het bedrijf staat klaar om een geluid te leveren met overvloedige details en controle, ondersteund door een grondig herontworpen voorversterker die een organische, eerlijke en meeslepende prestatie garandeert.

Alle soorten luidsprekers kunnen aangesloten worden, mede dankzij de enorm krachtige 2x 303 Watt uitgang van de H600. Naast de LAN-poort biedt de royale connectiviteit digitale ingangen via USB-B (384 kHz/ 32-bit – DSD256), drie optische en twee coaxiale aansluitingen. Esthetisch aantrekkelijk en eenvoudig in gebruik, een hoogwaardige geluidskwaliteit incluis. Dat is een korte samenvatting van deze vlaggenschip geïntegreerde versterker

11. EISA High-End CD Player 2023-24

De Viking, van het audiobedrijf Hegel, volgt een zuivere aanpak die gericht is op het maximaliseren van de prestaties van je cd-collectie. Daartoe heeft Hegel een hoogwaardig DAC-stadium ontwerpen op basis van AKM. Volledig gebalanceerde analoge uitgangen, elk gevoed door afzonderlijke voedingen? Dat zeker. Daarnaast onderdrukt de gepatenteerde SoundEngine-technologie van Hegel digitale jitter.

Qua esthetiek past de Viking perfect bij de nieuwste voorversterker/versterkerontwerpen van Hegel. De hoogwaardige geluidskwaliteit van de Viking moet naar eigen zeggen gehoord worden: het is helder, driedimensionaal en trouw aan de bron, waardoor lange luistersessies een absoluut genot worden. Een uitstekende bouwkwaliteit en buitengewoon gebruiksgemak versterken de aantrekkingskracht van deze cd-speler.

Verkooppunten van het merk bowers-wilkins