Computerfreaks die ook in de zevende hemel geraken van een optimale muziekervaring, blijven vaak op hun honger zitten, aangezien Mac’s en PC’s niet geoptimaliseerd zijn voor audio. In comes de rPac, een oplossing in zakformaat, die plechtig beloofd om de geluidskwaliteit vanaf de laptop of desktop een upgrade te geven. Kunnen we hem geloven op zijn communiezieltje? Toch maar aan een test onderwerpen denk ik dan!

Sinds Arcam in 1972 op de proppen kwam met hun eerste versterker, veroverden ze meteen heel wat fans en groeiden ze uit tot grootste Engelse versterkerfabrikant. Zo werden ze de grootste leverancier van versterkers en cd-spelers op hun eigen, immer kritische thuismarkt. Bovendien exporteert Arcam naar meer dan vijftig landen. Het doel dat ze hierbij steeds voor ogen houden, is topkwaliteit voor iedereen bereikbaar maken met een groot assortiment met apparatuur voor veeleisende muziek -en filmliefhebbers als resultaat. Muziek-addicts werden een tijdje terug al in de watten gelegd met de rSeries, waarin we voorgesteld werden aan de rDAC en de rCube als de ultieme paradepaardjes. Nu toveren ze de rPac uit hun mouw, die net als zijn broers belooft onze oren in de watten te leggen.

Mini formaat met maxi geluid
De rPac is een USB-DAC met ingebouwde hoofdtelefoonversterker. Zijn ultieme missie bestaat erin om je computergeluid een boost te geven. Door de Arcam rPac aan te sluiten via de USB aansluiting van je computer of MAC en aan een hoofdtelefoon of set speakers, zou de geluidskwaliteit aanzienlijk moeten verbeteren. Let’s find out!

Als ik de Arcam rPac voor het eerst onder ogen krijg, ben ik niet bepaald onder de indruk. Het is een erg compact toestel in zakformaat, wat bij nader inzien wel eens van pas kan komen, maar het wekt dus niet meteen de indruk grootste prestaties te leveren.  De algemene vraag of size really matters komt weer boven en ik krijg meteen zin om te ontdekken wat hij waard is. Inpluggen die handel en spelen maar! Ik krijg vrijwel onmiddellijk een antwoord op mijn vraag… Dit kleine toestel laat me verbluft staan als de stem van Lady GaGa plots een stuk duidelijker uit mijn computer weerklinkt. De hitdiva krijgt me altijd wel aan het dansen, ook als ik gewoon via mijn PC luister, maar de geluidskwaliteit die ik door de rPac naar mijn hoofd geslingerd krijg, valt daar niet mee te vergelijken. Stoelen aan de kant!

Verkooppunten van het merk arcam