Echte audiofielen raken lichtjes geïrriteerd wanneer muziek niet net zo perfect wordt weergegeven zoals hun favoriete muzikanten het bedoeld hebben. .. Als je echt van muziek houdt, wil je er tenslotte ook ten volle van kunnen genieten en elk detail kunnen detecteren. Maar overal naar muziek kunnen luisteren alsof je op het concert zelf staat, is dat niet teveel gevraagd? Helemaal niet volgens Bowers & Wilkins, die met hun opvouwbare P3 hoofdtelefoon een ‘on-the-move’ geluidservaring van topkwaliteit beloven. De rijkheid van je favoriete muziek ervaren, waar je ook bent? Ik sta te springen om deze veelbelovende headphone aan een test te onderwerpen!

Bowers & Wilkins wisten wereldwijd al heel wat faam te vergaren met hun betere audio-apparatuur en speakers in het bijzonder. Met het ultieme doel om luisteraars dichter bij de ware sound van hun lievelingsmuziek te brengen, wisten ze reeds  tal van veeleisende audiolovers te overtuigen van hun hoge geluidskwaliteit. Met deze P3, die in de voetstappen treedt van zijn grote broer, de P5, wil B&W het natuurgetrouwe geluid meer draagbaar maken dan ooit aan de hand van bijzondere verfijningen in de hoofdtelefoon technologie. Benieuwd of ze in hun opzet geslaagd zijn…

Prive concert in je huiskamer
B&W belooft met de P3 een geluidservaring zoals de makers het bedoeld hebben. Het is een lichtgewicht on-ear hoofdtelefoon die voorzien is van een driver-unit technologie dat een loepzuiver en een zo natuurlijk mogelijk geluid garandeert. Op de verwisselbare oorschelpen spotten we een akoestische stof die transparantie en geluidsisolatie creëert en eronder zit de kabelaansluiting waar je gemakkelijk kan wisselen van kabel. En door het opvouwbare ontwerp en de handige beschermcase, neem je hem veilig en wel overal mee naartoe.

Door die veelbelovende omschrijving kan ik amper wachten om hem zelf uit te testen. In vergelijking met andere hoofdtelefoons zijn de oorschelpen eerder klein en twijfel ik over de perfecte geluidsisolatie garantie. Om te zorgen voor de ultieme test, laat ik de radio aanstaan, terwijl ik vol verwachting de P3 aansluit op mijn iPhone. Ik ga even door mijn afspeellijst om te beslissen welke muziekmatch me deze keer mag bijstaan in de testfase. De keuze valt op Gossip, met een van haar nieuwe hits ‘Move in the right direction’. Haar krachtige stem weerklinkt meteen erg vol in mijn oren en ik word van mijn sokken geblazen door de detailrijke geluidservaring. Als ik mijn ogen sluit, kan ik me wel degelijk inbeelden dan ik op een concert van miss Beth Dito herself sta. I wish! Maar hierdoor krijg ik in elk geval the next best thing… Het volume moet ik wel serieus de hoogte in drijven om het geluid van de radio volledig buiten te sluiten.

Verkooppunten van het merk bowers-wilkins