Maak kennis met de ATH-W2022. Het ‘typenummer’ zal vermoedelijk niet meteen een belletje doen rinkelen maar het betreft een wel erg speciale hoofdtelefoon van Audio-Technica. Dit exemplaar hebben ze gelanceerd naar aanleiding van hun 60ste verjaardag. De ATH-W2022 is een opvallende, houten koptelefoon die symbool staat voor hun blijvende trouw aan analoge audio. Audio-Technica benadrukt dat analoge audio een luisteraar kan raken tot in het diepste van zijn/haar ziel.

Je kan niet omheen het prachtige design op de oorschelpen. Wat je ziet, zijn tekeningen van de sakura (kersenbloesem) en hou-ou-feniks. Beide designs werden met de hand geschilderd. Om dit te bewerkstelligen is de Japanse maki-e laktechniek toegepast. Voor onze lezers met een ‘goed oog voor detail’: op de rechter oorschelp is ook parelmoer gebruikt.

Een mooi ontwerp is leuk, maar waar het echt om gaat is de geluidskwaliteit. Het team van Audio-Technica heeft het fraaie ontwerp gecombineerd met nieuwe technologie. De ATH-W2022 bevatten 58 mm drivers die ingewerkt zijn. Deze zijn speciaal ontwikkeld en geoptimaliseerd voor het ‘closed-back’ model. Het nieuwe magneetcircuit is ontworpen met een ‘pool’ en ‘juk’ van gelamineerde pure ijzeren platen om de achterste elektromotorische kracht (back EFM) te verminderen.

Qua materiaal voor de middenkoepel, van het diafragma, is er gekozen voor titanium die geperst is tot een dikte van 30 micron. Om het in millimeter uit te drukken: 0,03 mm. Deze constructie staat in voor de reproductie van de middelhoge tonen. Audio-Technica spreekt van een uitstekende hoogfrequente respons. Klinkt als muziek in de oren.

“Het is voor ons een eer dat we miljoenen mensen overal ter wereld een hoogwaardige luisterervaring kunnen bezorgen. Wat begint als een doodgewone trilling, een subtiele beweging, leidt tot een emotionele connectie, zowel wanneer we in volle concentratie een album beluisteren als wanneer we onze stem delen met de wereld.”

Dat zegt Kazuo Matsushita, ‘President’ van Audio-Technica Corporation. Mocht je de ATH-W2022 Audio-Technica in huis willen halen, zal je wel moeten rekenen op een stevig prijskaartje. De telg gaat over de toonbank voor zo’n 10.000 euro. Exclusiviteit troef. Meer weten over de ATH-W2022? Je leest er alles over op de productpagina.

60 jaar geleden richtte Hideo Matsushita Audio-Technica op in een kleine flat in Shinjuku, Tokyo. Geïnspireerd door de emotionele band met audio, wijdde Matsushita zijn leven aan het creëren van betaalbare audio-apparatuur om de dagelijkse luisterervaring te verbeteren. Benieuwd naar het volledige verhaal van Audio-Technica? Dan isde website van Audio-Technica niet te missen.

Verkooppunten van het merk audio-technica