Audio-Technica lanceerde afgelopen november een limited edition van de draagbare Sound Burger platenspeler, ter gelegenheid van het 60-jarige bestaan van het bedrijf. Dit product bleek echter zo populair, dat de beperkte oplage binnen enkele dagen wereldwijd was uitverkocht. Gezien de grote vraag heeft Audio-Technica nu besloten om de Sound Burger in het voorjaar van 2023 opnieuw uit te brengen.

De Sound Burger is een betaalbaar apparaat voor ‘beginners’ in de wereld van analoge muziek. Het compacte, lichte ontwerp en de Bluetooth-verbinding maken het apparaat geschikt voor het gebruik op feestjes, picknicks of in kleinere ruimtes. Het kan maximaal 12 uur draadloos platen afspelen via koptelefoons of luidsprekers (via Bluetooth). De Sound Burger produceert hoogwaardige audio en kan platen van 33-1/3 en 45 toeren afspelen.

De toonarm is uitgerust met een dynamisch balanssysteem voor meer stabiliteit. De gelijkstroommotor zorgt voor een stabiele rotatiesnelheid. Bovendien zijn er accessoires beschikbaar zoals een 45-toerenadapter, RCA-audiokabel en USB-oplaadkabel. De naald van de Sound Burger kan ook vervangen worden.

Sound Burger

Al met al lijkt de Sound Burger een uitstekende keuze voor mensen die graag analoge muziek luisteren en op zoek zijn naar een betaalbare, kwalitatieve platenspeler. Audio-Technica hoopt dat het nieuwe model net zo enthousiast ontvangen zal worden als de limited edition. Overigens hoopt het bedrijf dat het een nieuwe generatie van analoge audio-liefhebbers zal inspireren.

Verkooppunten van het merk audio-technica