De Sennheiser IE 200 is de nieuwste aanwinst voor audiofielen die op zoek zijn naar helderheid, detail en impact in hun geluidservaring, zowel thuis als onderweg. Het is de nieuwste telg van de bekende IE-familie van Sennheiser hoofdtelefoons en deelt veel DNA met zijn befaamde ‘familieleden’, maar is specifiek ontworpen om betaalbaar luisterplezier te bieden aan een breder publiek.

Dankzij zijn uitzonderlijke detail, helderheid en impact, biedt de Sennheiser IE 200 een kwaliteit en features die doorgaans alleen te vinden zijn in duurdere modellen. Volgens Jermo Koehnke, Sennheiser Audiophile Product Manager, is de Sennheiser IE 200 een open uitnodiging voor iedereen om te genieten van hoogwaardig geluid en om details te horen die men miste met gewone hoofdtelefoons.

De IE 200 biedt zowel ervaren hifi-fans als nieuwkomers de mogelijkheid om nieuwe dimensies in geluidskwaliteit te ontdekken. De in-ears zijn gebaseerd op 15 jaar Sennheiser TrueResponse Transducer-technologie en zijn voorzien van een 7-millimeter ‘extra brede band’-transducer voor uitzonderlijke kwaliteit. Bovendien vertaalt de IE 200 een subliem gebalanceerd en realistisch geluid naar een ultracompacte vormfactor, wat een handelsmerk is van de IE-familie. Met de IE 200 kunnen gebruikers een nieuwe geluidsweergave ontdekken zonder beperkingen, want harmonische vervorming is vrijwel niet aanwezig en het apparaat heeft een natuurlijke frequentieresponscurve die typisch is voor hoofdtelefoons die aanzienlijk duurder zijn.

Daarnaast kan de IE 200 aan een brede waaier luistervoorkeuren voldoen dankzij zijn unieke ‘dubbele tuning’-feature. Audiofielen kunnen de bijgeleverde oordopjes in één van de twee posities monteren, wat hen controle geeft over de balans van hun audio-ervaring, van een diepe en emotionele basrespons tot een textuurrijke aanwezigheid van treble.

Verder is de IE 200 comfortabel om te dragen dankzij zijn buitengewoon comfortabele pasvorm en onopvallend design dat geschikt is voor elk oorformaat. Het apparaat heeft een bewezen ergonomisch design dat zorgt voor een nauwkeurige afdichting en langdurig comfort. Visco-elastisch schuim en silicone ooradapters in verschillende maten blokkeren storende geluiden uit de omgeving en maximaliseren tegelijk de low-end respons. Een herziene, gevlochten kabel beperkt contactgeluid en eindigt in een 3,5mm-stereoaansluiting en MMCX-connectoren voor aansluiting op tal van audiofiele apparaten.

De Sennheiser IE 200 wordt op 6 januari 2023 wereldwijd beschikbaar als ‘pre-order’. Het exemplaar zal vanaf 31 januari 2023 verkocht worden voor een aanbevolen verkoopprijs van 149,90 euro.

Verkooppunten van het merk sennheiser