Vol trots stelt Rotel hun nieuwste telg voor: de S14. Een geïntegreerde netwerk streamer waarmee luisteraars kunnen genieten van muziek, met inbegrip van een ‘gemakkelijk toegang’ tot hun favoriete nummers. Deze ‘oplossing’ voldoet aan de belofte van het familiebedrijf op het gebied van kwaliteit, waarde en prestaties met als doel muziek tot leven te brengen zonder compromissen. Aldus Rotel.

Rotel S14Het grote voordeel van deze S14: dit model maakt gebruik van de meer dan 60 jaar ervaring waar Rotel over beschikt. De streamer is voorzien over een 32-bits ESS Sabre digitaal-naar-analoog converter. De converter voedt uitgangstransistoren met een oversized toroïdale transformator waarbij ‘precisie’ en ‘controle’ de middle name is.

De Rotel S14 is compatibel met populaire streamingdiensten zoals Spotify, TIDAL en Qobuz. Een belangstellende heeft daarnaast nog de keuze tussen podcasts en duizenden internetradiostations. AirPlay 2 en Google Cast worden ondersteund, evenals coaxiale, optische, aptXTM HD Bluetooth, analoge RCA en PC-USB bron ingangen voor ‘oudere apparaten’. Goed om te vermelden: deze ‘all-in-one’ streamt muziek rechtstreeks vanaf de muziekdiensten.

“This just-add-speakers solution continues to deliver on the promise of quality, performance, and value synonymous with Rotel.”

150 Watt aan vermogen (4 Ohm) in de klasse AB? Dat zeker. De audio wordt rechtstreeks naar de luidsprekers gestuurd via 5-weg ‘bindingspalen’. Voor ‘headphones’ is een hoofdtelefoonaansluiting beschikbaar. De S14 wordt geleverd met een aluminium afstandsbediening die nieuw is ontworpen.

Of de S14 streamer van Rotel handig en intuïtief is in gebruik? Absoluut. De S14 ondersteunt zowel bekabelde als dual-band draadloze netwerkverbindingen. Zo wordt de installatie nog eenvoudiger. Het display op het voorpaneel geeft albumillustraties weer in kleur en bevat informatie over de titel, het nummer en de artiest van de geselecteerde audiostreamingdienst.

Rotel laat weten dat de S14 vanaf december 2022 verkrijgbaar zal worden in de Verenigde Staten. Het is vooralsnog onduidelijk wanneer deze streamer precies beschikbaar wordt in onze contreien. De fabrikant laat weten dat de rest van de wereld kort hierna volgt. Er is de keuze tussen een zwarte en zilveren uitvoering. De adviesprijs is vastgelegd op 2.699 euro.

Als je minder bekend zou zijn met Rotel: de toestellen van deze gerenommeerde audiofabrikant staan wereldwijd bekend om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, waarde en uitzonderlijke geluidskwaliteit. Het familiebedrijf werd opgericht in 1961, beschikt over een fantastisch internationaal designteam en produceert de producten in hun eigen, geavanceerde productiefaciliteiten. Rotel biedt een compleet assortiment elektronica die door critici worden bejubeld. Rotel investeert flink in nieuwe technologieën om in te spelen op de opkomende markt voor gespecialiseerde elektronica.

Verkooppunten van het merk rotel