De slimme luidspreker van Samsung is alweer uitgesteld. De Samsung Galaxy Home zal naar verwachting nu ergens in het derde kwartaal van dit jaar worden gelanceerd, die de periode van juli tot september omvat.

Samsung-CEO Hyun-suk Kim kondigde de releasedatum aan in een interview met The Korea Herald: “De Galaxy Home-luidspreker, die het centrum zal worden van Samsung’s huishoudelijke apparaten, is gepland voor halverwege de tweede helft van het jaar.” Volgens andere leidinggevenden van Samsung verwijst dit naar het derde kwartaal van het jaar.

Samsung heeft haar Galaxy Home aangekondigd in augustus vorig jaar, toen ook de Galaxy Note 9 werd aangekondigd. DJ Koh, een CEO van Samsung, had aangekondigd dat de releasedatum dit jaar in april zou zijn, maar dat is dus ook niet doorgegaan.

In plaats van gebruik te maken van de populaire Google Assistant of Amazon Alexa spraakgestuurde persoonlijke assistent voor handsfree bediening, zal de Galaxy Home worden uitgerust met Bixby, de eigen versie van Samsung.

Samsung zal waarschijnlijk nog een exacte releasedatum bekendmaken. Tot dan is het nog geduldig afwachten…

Verkooppunten van het merk samsung