Met de ZEN Stream zet iFi een compacte streamer in de markt waarbij flexibiliteit en betaalbaarheid troef zijn. Daarmee breidt het gerenommeerde merk, dat wereldwijd naam en faam heeft opgebouwd, hun ZEN-portfolio verder uit. De ZEN Stream maakt de brug tussen enerzijds het wifi-netwerk en anderzijds het audiosysteem. 

“The ZEN Stream is an affordable, flexible, open-source Wi-Fi audio transport for music lovers who care about sound quality.”

En laat het nu net dat laatste zijn waar iFi vooral de focus heeft op gelegd: een geluidskwaliteit waar je helemaal ‘ZEN’ van kan worden. De ZEN Stream heeft naar eigen zeggen één van de meest volledig geoptimaliseerde softwareplatforms ter wereld.

iFi ZEN StreamVan de stuurprogramma’s tot de ‘kernel’ (het hart van het besturingssysteem), tot de ‘shell’ (die een interface vormt met de kernel), tot de applicaties en de gebruikersinterface waarbij alles volledig geoptimaliseerd is voor een naadloze werking. In combinatie uiteraard met uitstekende geluidsprestaties.

‘Vers van de pers’ heeft de ZEN Stream heel wat verschillende verbindsmogelijkheden. Spotify Connect, Tidal Connect, Airplay, Chromecast, … Dit sfeervolle belevingsapparaat heeft bijna alles wat jouw ‘muzikale hartje’ verlangt. Bovendien is de ZEN Steam compatibel met Roon. iFi kondigt zelfs aan dat er binnenkort een eigen app zal gereleased worden. Allen uitkijken daarnaar!

iFi ZEN StreamEr wordt ondersteuning gebieden voor PCM tot 32 bit (384 kHz) en DSD tot 11,2 MHz (DSD256) via wifi, evenals via LAN-kabel. Nieuwsgierig naar de opmerkelijke hard- en software-implementaties?

  • Twee SuperSpeed USB3.0 poorten met Active Noise Cancellation II
  • S/PDIF out met ‘iPurifier built-in’
  • Power supply met Silent Power tech

De iFi ZEN Stream heeft een gewicht van slechts 578 gram en is maar 158 x 100 x 35 mm groot. Impressive! Het apparaat is momenteel al beschikbaar in het VK maar het bedrijf kondigt aan dat de ZEN Stream binnenkort ook wereldwijd te verkrijgen zal worden. 

Verkooppunten van het merk ifi-audio