Ben je een liefhebber van muziek? Dan heeft Hegel misschien wel de perfecte, muzikale metgezel. Het audiobedrijf presenteert vol trots de H190v. Dit betreft hun nieuwste alles-in-één geïntegreerde versterker die je muziekervaring naar ongekende hoogten tilt.

Bij Hegel draait alles rond het volgende: passie voor muziek. Dat inspireert hen om versterkers te bouwen die afgestemd zijn op alle soorten luidsprekers, muziekgenres en gebruiksscenario’s. De H190v van Hegel is zeer veelzijdig. Er zijn heel wat mogelijkheden op vlak van connectiviteit. Streaming? Deze telg kan ermee overweg. De versterker is voorzien van een DAC en hoofdtelefoonuitgang. Een smart-home integratie? Daar mag je op rekenen. De eersteklas MM-phonovoorversterker niet te vergeten. Van draadloos streamen tot een analoge geluidsweergave: de H190v integreert naadloos met vrijwel elke audiobron. Op die manier kan jij nog intenser genieten van je favoriete muziek.

Met hun nieuwste creatie, de H190v, zet Hegel hun traditie – op vlak van uitmuntendheid – verder. Dit nieuwe exemplaar is absoluut geen uitzondering. Zoals de noem al doet vermoeden, is de H190v een doorontwikkeling van de klassieke H190-versterker. Met een toepasselijke bijnaam (More Music) tilt deze nieuweling Hegel’s best verkopende product aller tijden naar een nieuw niveau. Kracht, verfijning en veelzijdigheid gaan hand in hand.

Het is duidelijk: deze geïntegreerde versterker is ontworpen voor audiofielen die een alles-in-één oplossing zoeken. Zonder compromissen te maken. Met een minimalistisch én elegant design, is de H190v gehuisvest in een solide stalen behuizing met een aluminium voorkant. Ook de knoppen zijn gemaakt van hetzelfde materiaal. De versterker is verkrijgbaar in een zwarte of witte uitvoering. Echter, onder zijn minimalistische exterieur zitten geavanceerde functies verborgen.

Onder de motorkap van de H190v zit 150 Watt aan klasse AB-vermogen (8 Ohm). De dempingsfactor bedraagt 4000. Een grote toroïdale transformator is gekoppeld aan hoogwaardige uitgangstransistoren. Zo wordt een krachtig en nauwkeurig geluidsbeeld gegarandeerd. Dankzij een verbeterde voeding voor de voorversterker- en DAC-sectie blijft de focus op de muziek. Hegel spreekt voornamelijk over detail en controle.

“H190v offers a taste of high-end sophistication at a sensible price point.”

Dankzij een state-of-the-art phono-voorversterker kunnen MM-cartridges rechtstreeks op de versterker aangesloten worden. De phono-ingang is een compacte versie van de geprezen V10 phono-voorversterker. Voor degenen die een persoonlijke luisterervaring waarderen: de H190v is voorzien van een 6,3 mm hoofdtelefoonuitgang met aparte hoofdtelefoonversterker. Dit model is in staat om zelfs de meest veeleisende hoofdtelefoons aan te sturen.

Als dat nog niet genoeg is: er wordt ondersteuning geboden voor AirPlay, Spotify Connect, en DLNA/UPnP. Bovendien is de H190v Roon Ready. Met andere woorden: deze all in one versterker kan perfect fungeren als muzikale hub.

Met de afstandsbedieningsfunctie kan je de versterker programmeren. Op die manier kan je de Hegel H190v gebruiken in combinatie met gangbare tv-afstandsbedieningen. Zo wordt een hoogwaardig tv-geluid toegankelijk voor andere gezinsleden. De meeste ingangen kunnen ingesteld worden als een vaste high-level Home Theater-ingang. Een integratie met surround-receivers of multiroom-apparaten wordt zo mogelijk.

Maak je gebruik van Control4, Crestron of Savant? Dan kan je het eenvoudig integreren in jouw smart home-omgeving. Om het helemaal af te maken: er zijn variabele uitgangen beschikbaar voor het aansluiten van externe apparaten. Denk bijvoorbeeld maar aan subwoofers.

Of je nu een liefhebber van vinyl bent of iemand die eenvoudigweg houdt van de meeslepende kracht van high-fidelity audio: de H190v is een mogelijke metgezel. De H190v is meer dan alleen een geïntegreerde versterker. Het is een complete audio-oplossing. Met een high-end DAC, een uitzonderlijke phono-voorversterker, een eersteklas hoofdtelefoonuitgang en heel wat streamingopties is de H190v ontworpen voor degenen die snakken naar ‘More Music’.

De eerste leveringen worden verwacht in mei 2024. De H190v van Hegel is verkrijgbaar in een zwarte of witte uitvoering. De adviesprijs bedraagt 3.795 euro.

Verkooppunten van het merk hegel