Dat meubelgigant IKEA en gerenommeerd audiomerk Sonos ‘partners’ zijn voor het leven die een mooie combinatie maken tussen respectievelijk een mooi design en een kwalitatief geluid? Dat staat als een paal boven water. Eerder werd hun  wifi boekenplankspeaker, ook wel beter gekend als de SYMFONISK tafellampspeaker, al hartelijk ontvangen door het grote publiek. Nu wordt er voortgeborduurd op dat succes want de vernieuwde SYMFONISK tafellampspeaker ‘staat voor de deur’.

IKEA SYMFONISK

Maar wat is er nu concreet aangepast? Algemeen kan men stellen dat, bij het ontwerp van deze nieuwe versie, zowel IKEA als Sonos de focus hebben gelegd op een nóg betere licht- en geluidservaring. Daarnaast heeft ook het design een heuse ‘make-over’ gekregen. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor een lampenkap van glas of textiel.

Lees ook


IKEA SYMFONISK reviewIKEA SYMFONISK: Review

 


 

Bij de opvolger van IKEA’s originele SYMFONISK tafellampspeaker staat personalisatie centraal. Hoe dit in de praktijk wordt gebracht? De ‘voet’ en de ‘kap’ zijn nu los van elkaar verkrijgbaar. Op die manier kan eenieder verschillende combinaties maken. Wat betreft ‘verlichting’ staat er alvast een warm en diffuus licht op jou te wachten. De ‘muzikale lichtbak’ is voorzien van een grote fitting (E27) zodat je nog meer kan variëren met de sterkte en kleuren van het licht. Er is de keuze tussen een witte of zwarte voet. De kap is leverbaar in een textiele of glazen afwerking. Een ‘aardig gezicht’. Niet?

Daarmee worden meteen meer mogelijkheden naar voren gebracht in vergelijking met de eerste variant van de tafellampspeaker. Klaar voor nog meer sfeer in je huis? Licht en muziek ‘brengen raad’. Doordat beide elementen gecombineerd worden in één product, kan je ruimte besparen én de sfeer met slechts één druk op de knop instellen.

Benieuwd wat deze kleinood nu precies ‘kost’? Hieronder een overzicht:

  • Wifi-tafellampspeaker glazen lampenkap: 184,- euro
  • Wifi-tafellampspeaker textielen lampenkap 174,- euro

IKEA laat weten dat deze ‘next gen’ speaker ondertussen leverbaar zou zijn. Helaas is daar wel een ‘maar’ aan verbonden. De Zweedse productent van betaalbare meubels voegt daaraan toe dat de bevoorrading van producten momenteel moeilijker verloopt dan normaal. Wat impliceert dat je mogelijks net wat langer moet wachten op jouw SYMFONISK tafellampspeaker.

Verkooppunten van het merk sonos