Het verscheen al iets eerder op Facebook, maar Dynaudio heeft nu de Dynaudio Music bekend gemaakt. Het is het eerste draadloze multiroom audiosysteem van Dynaudio.

Multiroom is meer dan ooit erg hot, en die boodschap heeft ook Dynaudio niet gemist. De nieuwe Dynaudio Music is een reeks bestaande uit vier actieve modellen, die wel allemaal ietsje verschillen in doel en opties. Alle modellen zijn aanpasbaar aan de de plaatsing en ruimte. Gepersonaliseerde playlists betreed je via Music Now. Music Now via de app past zich zelfs aan op je muzieksmaak en presenteert je automatische playlists.

Op vlak van streaming ben je in een tel verbonden met TIDAL, Spotify, … Met de instelbare voorkeurtoetsen kies je zelf welke functies je via één druk op de knop wil gebruik. Met RoomAdapt zoekt de luidspreker zijn positie in de ruimte en zorgt zo voor een optimaal geluidsbeeld. NoiseAdapt staat dan weer in voor de details, zelfs met veel achtergrondlawaai en een laag volume.

Als we de modellen van Dynaudio Music onder de loep nemen, zien we een merkeigen MSP-conusmateriaal voor de woofers en midrangers. De softdome-tweeters kennen we van hun high endmodellen. Hieronder stellen we je voor aan elk model.

Dynaudio Music 1

Deze goedkoopste en kleinste telg van de reeks kost je ongeveer 500 euro. Hij heeft een oplaadbare batterij maar is ook aan te sluiten via een stroomkabel. Met zijn woofer van 4 inch en tweeter van 1 inch blaast hij 80W aan power uit. Luistertijd? Zeker acht uur.

Dynaudio Music 3

Het volgende nieuwtje in de reeks is de iets grotere Music 3 voor 650 euro. Ook dit model werkt zowel bekabeld als op batterij, en voegt een inch toe aan zijn woofer. Er is een extra tweeter, en zo bedraagt de totale kracht 120W. Extra handig: de meegeleverde afstandsbediening.

Dynaudio Music 5

Heb je 800 euro aan budget, dan is er de Music 5. Met een 5 inch woofer, twee 3 inch midrange drivers en twee 1 inch tweeters mag je rekenen op 250W. Ook hier krijg je een afstandsbediening meegeleverd.

Dynaudio Music 7

Last but not least: De Music 7 voor 999 euro. Deze topper van de reeks vertrouwt op stroomvoorziening, en combineert zijn twee 5 inch woofers, twee 3 inch midrangers en twee 1 inch tweeters tot maar liefst 300W. De afstandsbediening ontbreekt hier uiteraard niet.

Alle modellen streamen via Spotify Connect, Bluetooth aptX, Apple AirPlay en wifi. Heb je een UPnP/DLNA-toestel in huis, vinden ze het ook. De USB-ingang zorgt voor iOS audio, met de aanwezige jack heb je een analoge ingang bij de hand en bij de Music 5 en 7 zit er ook nog een optische ingang aan. De Music 7 sluit het rijtje af met ARC.

Om te multiroomen kan je tot zes toestellen verbinden als groep, maar je kan ze via de app ook apart bedienen.

Qua finishes heb je de keuze uit Dark Grey, Light Grey, Blue en Red. Bij de Music 5 en 7 is de grille verwisselbaar om altijd mee te zijn met de trends. De custom muurbeugel laat je de 5 en 7 in een handomdraai aan de muur hangen.

Verkooppunten van het merk dynaudio