Denon introduceert na lange tijd een pure A/V-versterker. De Denon AVC-X8500H is de eerste echte 13.2-kanaals A/V-versterker op de markt. De AVC-X8500H biedt ongeëvenaarde geluidskwaliteit en audioprestaties inclusief Dolby Atmos, DTS:X en Auro 3D surround-decodering met 13 ingebouwde versterkerkanalen voor een hoogwaardig 3D surroundgeluid tot wel 7.2.6 zonder externe versterking. De AVC-X8500H vormt een aanvulling op het legendarische assortiment A/V-versterkers van het merk. Met het oog op de opkomst en evolutie van smart homes, integreert de AVC-X8500H de toekomstige thuisbioscoop in het hedendaagse leven met behulp van Alexa’s Smart Home Skill* voor entertainmentapparaten, Apple AirPlay™ en draadloze muziekcompatibiliteit overal in huis.
“Denon is diep ondergedompeld in de industrie en investeert in de technologie van de toekomst om zo de allerbeste, splinternieuwe innovaties aan installateurs en consumenten te kunnen leveren. Nu meer liefhebbers van thuisbioscopen objectgeoriënteerde audio in hun opbouw integreren, signaleerden we een ontbrekende behoefte. Daarom hebben we de allereerste echte 13-kanaals AVR ontworpen met ruim voldoende kracht om formaten als Dolby Atmos, DTS:X en Auro-3D aan te kunnen”, vertelt Richard Velazquez, global head of brand management bij Denon. “Naast ons monolithisch versterkerontwerp met onze op maat gemaakte transistoren en compatibiliteit met bijna alle geavanceerde AV-formaten, is de AVC-X8500H ook nog eens ongelooflijk eenvoudig om te installeren. Gebruikers kunnen het apparaat middels spraakbesturing met Alexa’s Smart Home Skill* bedienen en de volledige home-audio integratie optimaal benutten om kennis te maken met de thuisbioscoop van de toekomst.”
De Denon AVC-X8500H is een van de meest technologisch geavanceerde en capabele A/V-versterkers ooit en daarmee een eerbetoon aan het bijna 110-jarige erfgoed van Denon. De 13.2-kanaals A/V-versterker wordt handgemaakt in kleine batches in Japan en combineert op maat gemaakte DHCT (Denon High Current Transistoren)— en discrete, monolitische versterkers met een vermogen van 150 W per kanaal (@8 Ohm, 1 kHz, 0,05% THD, twee aangestuurde kanalen), wat zorgt voor hoogwaardig surroundgeluid van objectgeoriënteerde formaten, zoals Dolby Atmos of DTS:X, zonder externe versterking. De AVC-X8500H ondersteunt ook Auro-3D surroundgeluid-decodering, tot het Auro 13.1-kanaal, drielaagse speakerindeling met voorkanalen (hoogte en top). Auro-3D zal kosteloos worden ingeschakeld via een toekomstige firmware-update.
Moeiteloze aansluitmogelijkheden en bediening
De AVC-X8500H neemt een centrale plek in binnen het draadloze muzieknetwerk in huis, dankzij een volledig draadloze verbinding via wifi en Bluetooth™,, streaming met Apple Airplay en draadloze multiroom-audiotechnologie. Gebruikers kunnen muziek ontdekken, bladeren en afspelen in iedere kamer en van verschillende bronnen, inclusief hoge resolutie DSD- (2.8 en 5.6 MHz), FLAC-, ALAC- en WAV-bestanden.
Met behulp van Amazons Alexa Smart Home Skill voor entertainmentapparaten kunnen consumenten spraakopdrachten geven aan een verbonden Amazon Alexa-apparaat en zo een aantal functies probleemloos bedienen, zoals de aan-/uit-functie, het volume, demping, muziek afspelen/pauzeren, externe invoer verwisselen en weergave van ondersteunde streamingdiensten. De Amazon Alexa-functie zal beschikbaar zijn in het voorjaar 2018. Beschikbaarheid verschilt per land.
De AVC-X8500H is voorzien van mogelijkheden voor betere bediening en compatibiliteit met integratie-oplossingen van andere leveranciers of maatwerkproducenten. Hij biedt IP-besturingsmogelijkheden voor integratie met de grootste bedieningsapparaten van derden en Control4™ SDDP(Simple Device Detection Protocol) certificering. Er is een RS-232C seriële poort beschikbaar voor directe verbinding met externe huisautomatiserings- en bedieningsapparatuur. Een IR-afstandsbedieningsingang op het achterpaneel biedt compatibiliteit van de afstandsbediening met andere componenten in je thuisbioscoopsysteem. Denons nieuw ontworpen “HDMI diagnose”-modus helpt om HDMI-gerelateerde audio- en videoproblemen van aangepaste integratoren op te lossen tijdens het installeren met behulp van slechts het voorpaneel van de versterkers en Denons probleemoplossingsgids.
Video Support, Dolby Vision en HLG Firmware
De AVC-X8500H luidt de toekomst van de thuisbioscoop in. Hij biedt geavanceerde videomogelijkheden en is volledig compatibel met de nieuwste HDMI-connectiviteit en HDCP 2.2 specificaties op alle acht de HDMI-ingangen en drie HDMI-uitgangen. De versterker ondersteunt 4K Ultra HD 60Hz video, 4:4:4 Pure Colour sub-sampling, High Dynamic Range (HDR), 21:9 video, 3D en BT.2020 pass-through support. De AVC-X8500H is dus geschikt voor 4K Ultra HD Blu-rayspelers, set-topboxen en andere 4K Ultra HD-bronnen. Bovendien ondersteunt hij oudere systemen door standaard en high definition analoge en digitale videocontent naar 4K Ultra HD te upscalen. Dolby Vision, eARC (Enhanced Audio Return Channel) en HLG (Hybrid Log Gamma) compatibiliteit worden eveneens ondersteund. eARC zal worden ingeschakeld via een firmware-update in 2018. Bovendien is Denon van plan om eigenaren van de AVC-X8500H de mogelijkheid te bieden om zowel hardware als software te upgraden naar de HDMI 2.1-specificatie, de 8K pass-through capaciteit, zodra de oplossing beschikbaar is. Dit betreft een betaalde upgrade.
De AV-receiver biedt ook het meest geavanceerde Audyssey ruimtecorrectiepakket. De AVC-X8500H is uitgerust met de volledige Audyssey Platinum-suite met geavanceerde DSP-algoritmen en kan daarmee met Audyssey MultEQ XT32 automatische kalibratie van de ruimte-akoestiek uitvoeren. MultEQ XT32 kan het geluid van elke luidspreker op maximaal acht meetpunten analyseren en genereert digitale precisiefilters die ieder kanaal optimaal afstemmen op de juiste frequentie en echo. Met de toevoeging van Audyssey Dynamic Volume en Dynamic EQ, hebben installateurs en gebruikers maximale controle over hun audio-installatie voor optimale getrouwheid. Audyssey Low Frequency Containment maakt gebruik van geavanceerde psycho-akoestische algoritmen om een full-range balans te leveren, inclusief een diepe bas, maar zonder mensen in andere kamers tot last te zijn. Bovendien ondersteunt de AVC-X8500H compatibiliteit met de nieuwe Audyssey MultEQ Editor App. Met behulp van de optimale MultEQ Editor App kunnen gebruikers het geluid bekijken en beter afstemmen op de specifieke problemen in de kamer en het geluid aanpassen op je persoonlijke voorkeuren.
De AVC-X8500H (adviesverkoopprijs € 3.699) zal vanaf februari 2018 leverbaar zijn via Denon verkooppunten. De AVC-X8500H zal leverbaar zijn in zwart en zilver.
*De Amazon Alexa-functie zal beschikbaar zijn in het voorjaar 2018. Beschikbaarheid verschilt per land.

Verkooppunten van het merk denon