Tijdens april is er veel te doen in het Oost-Vlaamse De Klinge. Hifi-zaak Beeld, Klank en Koffie Verheeken zal eind april enkele demonstraties doen met high-end luidsprekers en verschillende platenspelers. Ook zullen er opendeurdagen zijn in de zaak.

April wordt een bewogen maand voor Klank, Beeld en Koffie Verheeken. De zaak wil de klanten even verwennen met enkele demonstraties en opendeurdagen. De demonstraties worden wel beperkt tot een groepje klanten, de opendeurdagen zijn wel voor iedereen bedoelt. Die laatsten worden ook mooi verspreid over twee weekends, telkens na een demonstratietweedaagse.

Tijdens het weekend van 23 en 24 april zullen de eerste opendeurdagen plaatsvinden, tijdens 30 april en 1 mei kan je opnieuw langsgaan voor de volgende opendeurdagen. Tijdens de opendeurdagen is iedereen welkom. Je kan rondkijken wat de zaak te bieden heeft terwijl je rustig een koffie of iets fris drinkt. Eventuele vragen kunnen natuurlijk altijd gesteld worden.

High-end luidsprekers

Tussen de opendeurdagen kan je ook naar twee events gaan die de zaak organiseert. Een eerste is een evenement rond high-end. In de winkel zal je dan verschillende high-end installaties vinden die de zaak tot leven brengen. Monitor Audio is alvast van de partij met zijn nieuwste Platinum II serie. Tijdens de demonstraties kan je de zowel de PL100 als PL 200 beluisteren.

Monitor Audio is slechts het topje van de ijsberg. Ook de Crescendo en Puccini van Audio Analogue en de M series van NAD zullen aanwezig zijn, ook het Deense Gato maakt zijn opwachting. De LS50 van KEF komt onderaan de lijst. De speaker behoort maar net tot het high-end segment, maar krijgt lof van menig recensent. Het high-end event zal doorgaan op donderdag 21 april en vrijdag 22 april. Je zal bij Verheeken kunnen luisteren vanaf 19u30 tot ongeveer 22u30.

Phono-event

De week daarop kan je in nogmaals over de vloer komen om een aantal platenspelers aan het werk te zien. Tijdens dit evenement zien we meer een focus op betaalbare modellen. Het goedkoopste model zal 350 kosten, terwijl je voor de duurste 2.000 moet neertellen. Vooral de draaitafels van Pro-Ject en Music Hall worden in de spotlights gezet.

Ook worden er zeer betaalbare set-ups opgesteld die laten zien dat je helemaal geen dure installatie nodig hebt om via vinyl te genieten van je muziek. Zo zullen er een viertal set-ups zijn, waarvan de goedkoopste rond de 1.000. Om het verschil in prijsklasse te laten zien kan je er nog eentje vinden van 20.000.

Cartridges en reinigers

Verder worden twee verschillende cartridge-technieken gedemonstreerd. Daarvoor gebruikt Verheeken cartridges van Ortofon. Aan de ene kant heb je het moving magnet systeem. Deze vindt je in de meeste cartridges van de platenspeler. Aan de andere kant heb je de moving coil-techniek. Die is exclusiever en vooral gebruikt bij de duurste spelers op de markt.

Beeld, Klank & Koffie Verheeken heeft voor bezoekers ook een platenreiniger ter beschikking. Je mag daarom je twee favoriete LPs meenemen en ze een goede poetsbeurt geven. Het verschil tussen stoffig en blinkend schoon zal je zeker kunnen merken door de plaat voor en na de reiniging af te spelen.

Het phono-event zal doorgaan op donderdag 28 april en vrijdag 29 april. Net zoals het high-end evenement start dit om 19u30 en eindigt het ongeveer rond 22u30. Deze demonstraties zijn wel exclusiever dan de opendeurdagen. Voor zowel het phono en high end evenement kan je je best inschrijven op de eventkalender van Verheeken. Er zijn maximaal tien personen toegelaten. Schrijf je dus zo snel mogelijk in, want het aantal plaatsen is beperkt.

Schrijf je in voor de AV2D nieuwsbrief

Verkooppunten van het merk ortofon
Abonneer je ook op ons kanaal

Lees ook op AV2D

Recent nieuws

VEDDAN ORIGINE review luidsprekers

Oktober staat in het teken van muziek bij Veddan in Doetinchem

Tijdens de maand oktober draait alles om muziek bij Veddan in Doetinchem. Elke donderdag organiseren ze een muzikale avond. Het thema? Dat is telkens...
LUXMAN L-509Z

LUXMAN L-509Z: de nieuwe referentie voor geïntegreerde versterkers

LUXMAN, het gerenommeerde merk dat synoniem staat voor hoogwaardige toestellen op het gebied van audio, heeft een nieuwe mijlpaal bereikt in het productsegment van...
Audiofrenzy Yamaha evenement

Yamaha-evenement op 27 oktober bij Audiofrenzy in Maastricht

Op vrijdag 27 oktober 2023 staat een interessant evenement op de planning bij Audiofrenzy Maastricht: de gespecialiseerde AV-winkel zet op deze dag het merk...

Recente video's

AudioPerfect Oostkamp Guruvideo

Video: de ‘audiogoeroe’ bij AudioPerfect in Oostkamp

Recentelijk heeft AudioPerfect het luidsprekermerk Guru toegevoegd aan hun assortiment. Om deze toevoeging extra 'in the picture' te zetten, organiseerde zaakvoerder Peter onlangs een...
Russell K. 120Se review luidsprekervideo

Russell K. RED 120Se: Review luidspreker

De Russell K. luidsprekers zijn niet zomaar een standaard paar vloerstaanders. Ik kan erover meepraten. Ze hebben in het verleden al veel indruk op...
Klipsch RP-600M II review luidsprekervideo

Klipsch RP-600M II: Review luidspreker

Luidsprekers kunnen een enorme impact hebben op hoe we naar muziek luisteren. Als audiofiel weet ik dat het belangrijk is om luidsprekers te kiezen...