KEF brengt, na de succesvolle introductie van hun LS60 Wireless Speaker, een nieuwe telg onder de aandacht: maak kennis met de LSX II. Kort samengevat kan je als consument rekenen op een draadloos hifi systeem dat jou wordt gebracht. De ‘leuze’ luidt als volgt: ervaar het plezier en escapisme van toonaangevend geluid. Klinkt als muziek in de oren. Klaar om elk detail van jouw favoriete nummer te ervaren? Of de spanning te voelen van de nieuwste game? Het compacte systeem weet er wel ‘weg mee’. Genieten van high-fidelity audio in jouw woonkamer, thuiskantoor of studio? Het kan dankzij de LSX II van KEF.

Met de komst van de de LSX II brengt KEF een verbetering van de oorspronkelijke, bekroonde LSX-serie. Op het eerste zicht getuigd de LSX II van een eigentijds en minimalistisch design. Het werd ontworpen door Michael Young, de bekende industrieel ontwerper. Deze telg beschikt over technologische innovaties in combinatie met een ongeëvenaarde toegankelijkheid. Perfect om elke luisterervaring te optimaliseren.

KEF LSX II

Je kan er niet omheen: de LSX II is veelzijdig maar ook toegankelijk. In al zijn facetten. Er wordt gebruik gemaakt van de volgende generatie plug & play-luidsprekersystemen. Blikvangers van de LSX II? Het nieuwe W2 draadloze platform, uitgebreide opties met betrekking tot connectiviteit, de KEF Connect-app en uitgebreide streamingmogelijkheden. Je kan ze aansluiten op een tv, desktop, laptop, console of draaitafel. USB-C, HDMI ARC, een analoge ingang en subwoofer-uitgang is niet weg te denken.

Zoals je waarschijnlijk wel zou verwachten van KEF, beschikt hun beloftevolle LSX II over enkele baanbrekende technologieën om high-fidelity audio te creëren. LSX II maakt gebruik van een speciaal ontworpen versie van de KEF Uni-Q®-driver-array (11de generatie ). Zo wordt het geluid gelijkmatig verspreid door de kamer. De geavanceerde Music Integrity Engine is geoptimaliseerd voor de Uni-Q®-driver en levert een mooi getimede prestatie voor meer helderheid en een strakker, nauwkeuriger geluid.

“De benadering met twee luidsprekers zorgt er ook voor dat muziek zich kan ontwikkelen en kan ademen in een ruimte, waardoor een driedimensionaal geluidsbeeld ontstaat. De luidsprekers lijken haast te verdwijnen, zodat je volledig in de ervaring wordt ondergedompeld.”

Aldus KEF. Er kan draadloos gestreamd worden via AirPlay 2, Chromecast, bluetooth en wifi. De LSX II kan moeiteloos overweg met alle belangrijke muziekdiensten. Een diversiteit van audioformaten wordt ondersteund. DSD, MQA en PCM tot 24 bit/384 kHz. Dat zeker!

Benieuwd naar de eigenschappen in ‘vogelvlucht’?

 • Draadloos streamen van onder andere AirPlay 2, Chromecast, bluetooth en wifi;
 • Speelt alle belangrijke muziekdiensten af en ondersteunt alle voornaamste audioformaten;
 • DSD, MQA en PCM tot 24 bit/384 kHz;
 • Uitgebreide connectiviteit voor jouw tv, laptop en alle andere apparatuur: USB-C, HDMI ARC, analoge ingang, subwoofer-uitgang;
 • 11de generatie Uni-Q®-driver-array voor nauwkeurig, onberispelijk geluid;
 • Music Integrity Engine voor een rijk, vol geluid;
 • Systeemvermogen: LF 70 Watt klasse D, HF 30 Watt klasse D, Max. SPL:102 dB;
 • Intuïtieve on-boarding met gebruikersgerichte functies;
 • Gepersonaliseerde luisterervaring via de KEF Connect-app;
 • Ontwerp van Michael Young;
 • Geoptimaliseerd kastontwerp voor de beste akoestische prestatie.

Niet alleen de muziekliefhebber, audiofiel, … wordt op hun wenken bediend. Ook ‘designfans’ komen aan hun ‘trekken’. De LSX II is verkrijgbaar in vijf stijlvolle uitvoeringen: de modellen Mineral White en Lava Red zijn respectievelijk afgewerkt met mat satijn en hoogglanslak, terwijl Carbon Black en Cobalt Blue zijn bekleed met een speciaal ontworpen stof van de hedendaagse Deense textielontwerper Kvadrat.

De Soundwave by Terence Conran Edition was één van de laatste samenwerkingen met de iconische Britse ontwerper. Bij deze versie is het ‘soundwave-patroon’ geweven in de unieke Kvadrat-stof, aangevuld met Conrans kenmerkende blauw op de luidsprekerpoort en driver voor een écht statement.

Het zal niet lang meer wachten zijn vooraleer je de LSX II zelf kan ontdekken. Deze maand wordt de draadloze speaker beschikbaar. Een geïnteresseerde zal moeten rekenen op een adviesverkoopprijs van €1.499,-.

Verkooppunten van het merk kef