Recent kondigde LG hun volgende generatie van OLED-oplossingen aan. Het merk komt met onder andere de introductie van OLED.EX alsook buig- en vouwbare OLED-panelen. Hiermee versterkt het bedrijf hun leiderschap op gebied van OLED-technologie.

LG OLED.EXDe OLED.EX is maar liefst 97 inch, wat hem de grootste in zijn soort maakt. Het model bevat EX-technologie dat de helderheid met 30 procent doet stijgen. De kijker kan profiteren van een verbeterde beeldkwaliteit. Het beeld geeft levensechte details en kleuren weer om gebruikers een optimale kijkervaring te bieden.

Daarnaast wordt het 42 inch buigbare OLED gaming-scherm geïntroduceerd. Dit scherm heeft een buigingsbereik tot 1000 R, wat gelijk staat aan een straal van 1000 mm. Hierdoor kan het scherm worden gebogen en rechtgezet naargelang de voorkeur van een gebruiker. Het beeldscherm kan afgesteld worden op het spel dat gespeeld wordt of op de show die je aan het kijken bent. Klaar voor de meest meeslepende ervaring?

Bovendien is LG Display dit jaar nog van plan om een opvouwbaar OLED-scherm te onthullen. Hiervoor zal het bedrijf eerst de 8 inch 360 graden opvouwbare OLED introduceren. Deze kan zowel naar binnen als naar buiten gevouwen worden. Het scherm is voorzien van een stabiele structuur waardoor het scherm meer dan 200.000 keer kan worden gebogen worden zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. Dankzij de speciale vouwstructuren die er gebruikt worden, kunnen kreuken tot een minimum beperkt worden. Dit resulteert in een ‘comfortabele gebruikservaring’.LG OLED opvouwbaar

Vervolgens zal de onderneming dit jaar nog de grootste 17 inch opvouwbare OLED-laptop introduceren. Dit toestel benadrukt veelzijdigheid en maximaliseert het gemak om het scherm van tablet naar laptop tot draagbare monitor te ‘transformeren’. Voorts zal LG zijn omvangrijke OLED in-TOUCH en Transparant OLED in-TOUCH technologieën presenteren. De nieuwe aanraaktechnologieën zorgen voor een interactieve en verbeterde aanraakschermervaring, terwijl het slanke design en uitstekende beeldkwaliteit behouden blijft.

Verder zal de firma OLED-oplossingen voorstellen die nieuwe markten ‘aanboren’. Zoals het 34 inch P-OLED display. Dit is het grootste display ter wereld voor auto’s en beschikt over een ergonomische designstructuur met een maximale kromming van 800 R. Zo heeft de bestuurder zowel een duidelijk overzicht op het dashboard als op het navigatiesysteem.

Bovendien introduceert LG Display een 0,42 inch OLED oS-scherm dat speciaal ontwikkeld is voor AR-toestellen. Hierbij is gebruik gemaakt van siliciumwafers die in halfgeleiders worden gebruikt om meeslepende AR beelden te creëeren met een hoge resolutie van 3500 pixels per inch.

LG OLED TransparentTen slotte zal LG Display hun OLED-oplossingen voor in huis presenteren. De 55 inch Transparent OLED Shelf. Dit scherm past naadloos in elk interieur om zo de beste manier te bieden om content te bekijken, kunst weer te geven of een interieureffect toe te voegen aan een kamer. Met inbegrip van functies zoals de Always On Display-modus en een hele reeks van andere functies.

Dat LG OLED-schermen als een ‘nieuwe toekomst’ ziet, is wel duidelijk. Wij kijken alvast uit naar de release datum van al deze apparaten. Voor meer informatie kan je alvast eens surfen naar deze website.

Verkooppunten van het merk lg