LG komt aanzetten met nieuwe in-ears: ontdek de T90 TONE Free. Deze oordopjes bieden naar eigen zeggen een verbeterde audiokwaliteit. Dit wordt gecombineerd met features die erg prettig zijn voor onderweg. De fabrikant spreekt over de ultieme geluidservaring met inbegrip van geavanceerde audiotechnologieën, een passend ontwerp en heel wat handige functies. Ben jij toevallig in de markt voor een ‘muzikale metgezel’, afgestemd op een ‘on-the-go’ levensstijl? Dan heeft LG misschien wel de perfecte oplossing.

Met de introductie van deze hagelnieuwe true wireless earbuds breidt LG Electronics hun portfolio (2022) van in-ears verder uit. De T90 earbuds leveren een indrukwekkend geluid dankzij een aantal upgrades. Eén van de upgrades omvat een nieuwe interne structuur met grotere drivers. Deze staan in voor diepere bassen. Qua materiaal is de keuze uitgegaan naar grafeen, een hoogwaardig materiaal dat trillingen vermindert en tegelijkertijd de geluidskwaliteit verbetert. Een dynamisch, gebalanceerd en helder geluid staat centraal.

LG heeft Headphone Spatial Processing (HSP) geïntegreerd. Dit betreft een gespecialiseerde technologie van Meridian Audio. Een partner waarmee LG een samenwerking heeft uitgebouwd op lange termijn om een superieur geluid te bekomen. Dankzij HSP leveren de oordopjes een natuurlijke ‘sound stage’ waarbij je echt het gevoel krijgt dat muziek wordt afgespeeld op een echt stereo geluidssysteem. Iets dat verder wordt ondersteund door Meridian’s Perfect Balance technologie. Een consistentere toonbalans bij elk volume? Check, dubbel check.

Maar de echte ‘blikvanger’ van deze oordopjes is toch wel de Dolby Atmos compatibiliteit. Het zijn ‘s werelds eerste draadloze earbuds die Dolby Head Tracking ondersteunen voor alle content én apparaten. Klinkt als muziek in de oren. Dolby Head Tracking herkalibreert het geluid van zodra gebruikers hun hoofd bewegen voor een meer natuurlijke geluidsbeleving. Beslis je om een dergelijk exemplaar in huis te halen? Dan zal je het gevoel krijgen alsof jij in het middelpunt van de muziek, film, serie, … wordt gezet. Klaar om volledig ondergedompeld te worden? Dolby Head Tracking en Dolby Atmos content maximaliseert jouw luisterervaring zodanig dat jij details, diepte en helderheid kan waarnemen (met je oren weliswaar).

Als aanvulling daarop worden de T90’s geleverd met Snapdragon Sound Technology Suite. In ‘Jip & Janneke taal’ wil dat zeggen dat jij intens kan genieten van een geluidskwaliteit die voorheen alleen beschikbaar was op bedrade hoofdtelefoons. Samen met 24 bit/96 kHz audio bieden de oordopjes een robuuste connectiviteit, kristalheldere spraakkwaliteit en lage latency.

Overigens zijn deze hoogwaardige oordopjes voorzien van verbeterde Active Noise Cancellation (ANC) met het Double Step ANC-algoritme en Real Time ANC Optimizer. Het Double Step ANC-algoritme maakt gebruik van een nieuw filter waarbij een hogere bemonsteringssnelheid centraal staat. Externe geluiden worden effectiever onderdrukt. Een geavanceerd algoritme voor huildetectie elimineert onaangename en afleidende geluiden. Ondertussen past de Real Time ANC Optimizer automatisch de ANC-prestaties aan door de werkelijke positie van de oordopjes te analyseren. Dit gebeurt via geïntegreerde microfoons.

Het TONE Free model heeft een speelduur van 10 uur met een volledig opgeladen batterij. Als je oplaadcase meerekent loopt dat op tot wel 30 uur. LG laat weten dat ze de T90 TONE Free earbuds zullen ‘uitrollen’ vanaf eind augustus. De producent communiceert dat er gestart zal worden met de belangrijkste markten wereldwijd. Of LG hieronder ook de Benelux rekent, is niet duidelijk op het moment van schrijven. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen? Schrijf je dan zeker in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en mis het niet.

We voegen er graag aan toe dat we hierbij nog maar het ‘topje van de ijsberg’ hebben aangeraakt als het gaat om LG’s T90 TONE Free earbuds. Meer weten? Surf dan zeker eens naar deze pagina en laat je verrassen.

Verkooppunten van het merk lg