Vandaag bespreek ik de klang s1, een slimme designradio van Loewe. We kennen Loewe vooral als de Duitse fabrikant van hoogwaardige televisietoestellen. Het in het Kronach (Duitsland) gevestigde bedrijf biedt naast hun stijlvolle tv’s ook aantrekkelijke en compacte audiosystemen aan. Loewe heeft het plan opgevat om de audiosector te prikkelen met innovatieve producten. De nieuwe designradio klang s1 is één van de middelen om te dit doel te bereiken.

Introductie

De klang s1 smart radio kan praktisch overal worden opgesteld. In de woonkamer, studeerkamer, keuken of badkamer: dankzij zijn solide aluminium behuizing, zijn tijdloos en elegant design, is de Loewe klang s1 een krachtige ‘miniatuur radio’ en een mooie blikvanger. Dat vinden blijkbaar niet alleen wij aantrekkelijk, maar ook de jury van de Red Dot en iF Design Award die deze slimme radio hebben geëerd met hun begeerde designprijzen.

Deze smart radio is verkrijgbaar in de kleuren basalt-grijs of lichtgrijs. Een investering van ongeveer 460 euro is zeker niet veel voor dit super complete toestel. Er bestaat ook een klang s3, deze heeft als extra een CD-speler.

Design en mogelijkheden

De hoogwaardige behuizing in geborsteld aluminium bevat alles omtrent technologie om uit dit kleine geluidssysteem een maximaal luisterplezier te halen. De Loewe smart radio heeft DAB+ en analoge FM-radio.

Wanneer je de klang s1 via wifi met het internet verbindt, kan je via de webradio duizenden muziek-, sport- en radiostations ontvangen van over de hele wereld. Dit model biedt ook toegang tot digitale streamingdiensten zoals Spotify, Amazon Music en Deezer.

De bluetooth functionaliteit kan gebruikt worden om draadloos muziek te ontvangen. Zo kan je via je smartphone, tablet of zelfs via je laptop muziek of ‘video geluid’ naar je klang s1 sturen. Er is zelfs een USB aansluiting voorzien, compatibel met MP3, waarmee je via een geheugenstick muziek kan afspelen.

Het instellen van de klang s1 is snel en eenvoudig dankzij de installatiewizard en het grote display. Ik heb allereerst de instellingen voltooid via de bedienknoppen die op het toestel aanwezig zijn. Dat duurt best wel even vooraleer je door alle instellingen uit bent. Daarna zag ik dat er ook een gratis app beschikbaar was (iPhone en Android ). Hiermee heb ik de installatie opnieuw uitgevoerd en dat verliep ‘aangenaam’, intuïtief en snel. Veel gemakkelijker dan de ‘manuele methode’. Maar beide zijn mogelijk.

De bediening is zeer eenvoudig door middel van 1 grote verlichte draaiknop en bijbehorende grote drukknoppen. Als alternatief wordt echter ook een handige afstandsbediening meegeleverd. Het enige minpuntje in het design vind ik de plaatsing van het display. Deze zit bovenaan wat de leesbaarheid alleen mogelijk maakt als de radio laag genoeg staat. Plaatsing op een boekenrek is dan ook niet echt aan te raden.

Via de Loewe radio app kan de klang s1 gemakkelijk vanaf elke smartphone worden bediend. Naast de uitgebreide bron selectie, zijn er verschillende geluidsmodi en een instelbare equalizer beschikbaar. Zo kan je het klankkarakter van de klang s1 eenvoudig aanpassen volgens je persoonlijke voorkeuren.

Technische kenmerken

 • Spotify Connect, Amazon Music, Deezer, MP3, AAC/AAC+
 • DAB, DAB+ en FM
 • Internetradio
 • Totaal muziekvermogen: 80 Watt

Connectiviteit: 

 • Bluetooth: V.4.2, A2DP, AVRCP
 • WiFi: WEP, WPA, WPA2 (PSK), WPS

Bediening

 • IR-afstandsbediening
 • Loewe radio-app

Afmetingen: 33,5 cm x 12 cm x 9 cm (H x B x D)
Gewicht: 3,1 kg

Luistertest

In onze luistertest levert de Loewe klang s1 een prima geluid. Wat mij vooral opvalt is een bijzonder warme en harmonieuze geluidskwaliteit. Ongeacht wat je afspeelt blijven alle muzikale details goed hoorbaar. De bas klinkt echt vol, de middentonen zijn expressief en de hoge tonen heerlijk helder. Met zijn 80 Watt aan ‘muzikaal vermogen’ kan hij ook het luidere werk aan zonder onmiddellijk te vervormen. Luister je graag naar podcasts? Dan kunnen de diverse klankinstellingen de verstaanbaarheid zeker verbeteren. Kijk je graag naar films via je laptop, maar hou je ook van wat extra ‘actie in de sound’? Dan moet je zeker de stand ‘Movie’ proberen.

Conclusie

Voor net geen 460 euro koop je een ‘smart radio’ die zijn prijs meer dan waard is. Ben je op zoek naar een mooie designradio met een complete waaier van aanstuurmogelijkheden? Dan is de Loewe klang s1 je keuze. Meer info vind je op de website van Loewe.

Loewe klang s1 smart radio

€459,-
8.8

Prestaties

8.1/10

Functionaliteit

8.5/10

Prijs/Kwaliteit

8.0/10

Bouwkwaliteit

9.7/10

Design

9.5/10

Pros

 • Vlotte installatie
 • Uitgebreide waaier van aansluitmogelijkheden
 • Zeer mooie klank met veel mogelijkheden om het geluid aan te passen
 • Mooi design, past in elk interieur
 • Goed functionerende app

Cons

 • Display aan de bovenkant
 • Afspelen van een NAS enkel via een UPnP-player
Verkooppunten van het merk loewe