De nieuwe McIntosh MA5300 is er, en zijn kleine formaat verbergt grootse technologieën. Denk aan een 32bit DAC, ondersteuning voor DSD256 en DXD 384kHz.

Deze nieuwe McIntosh MA5300 is de kleinste versterker die het merk ooit gemaakt heeft, maar ze hebben er zeker geen kleine technologieën in verwerkt. Zijn formaten zijn 44 x 15 x 56cm, maar de opties zijn alles behalve compact. Qua verbindingen zien we zes analoge inputs (vier ongebalanceerde, een gebalanceerde en een moving magnet) en zes digitale inputs waarvan twee voor coaxiaal en optisch. Er is een USB-connectie en een port voor de McIntosh MCT-reeks van SACD/CD-spelers.

Al dit moois zit in een verwisselbare DA1 digitale audiomodule. Hierdoor kan je je versterker up-to-date houden. Deze module heeft een acht kanaals, 32bit digitaal-naar-analoog convertor die overweg kan met DSD256 en DXD 384kHz.

McIntosh heeft de versterker verder nog versierd met diverse andere features zoals McIntosh Monogrammed Heatsinks. Deze elimineren de gewoonlijk nodige tijd om op te warmen, waardoor je versterker meteen klaar is om te starten. Er zijn ook nieuwe microprocessors waarvan McIntosh zegt dat ze de algehele systeemprestatie verbeteren.

Dit alles zorgt ervoor dat onze verwachtingen voor de McIntosh MA5300 hoog liggen. Je kan het nieuwe model nu al bestellen voor ongeveer 7500 euro, de levering mag je verwachten vanaf november.

Verkooppunten van het merk mcintosh