LG heeft bekend gemaakt dat de Apple TV-app, Apple Music, AirPlay en HomeKit beschikbaar zijn op de webOS Hub in meer dan 100 landen. Dit betekent dat compatibele televisies een smart tv-ervaring bieden die veelzijdiger is, met een groot aanbod aan inhoud en innovatieve functies die het kijken nog leuker maken.

Met de komst van de Apple TV-app, Apple Music, AirPlay en HomeKit op het webOS Hub-ecosysteem blijft LG hun smart TV-platform verfijnen en uitbreiden. Tegelijkertijd wordt het ook toegankelijker gemaakt zodat nog meer consumenten kunnen profiteren van de meest comfortabele gebruikerservaring.

Door de consument meer keuze en comfort te bieden wat betreft inhoud, zijn er nu 10 keer zoveel merken beschikbaar op webOS Hub dan in vroege 2021, met LG dat nu samenwerkt met zo’n 200 partners waaronder Seiki, Eko, Stream System, Konka, Aiwa en Hyundai. Met deze inspanningen heeft een LG een goede positie om hun belofte waar te maken. Wat die belofte is? Een geoptimaliseerde kijkervaring bieden voor miljoenen kijkers.

Apple TV+ is de zowat de thuisbasis van bekroonde Apple Originals en is te vinden via de speciaal hiervoor bestemde Apple TV-app, bereikbaar via het webOS Hub Home Screen. Bovendien kan een belangstellende zich abonneren op populaire streamingabonnementen via de Apple TV-app. Meer dan 100.000 films en shows zijn beschikbaar.

Apple Music-abonnees krijgen toegang tot een enorme bibliotheek zonder reclame met meer dan 100 miljoen nummers, 30.000 expertisecuraties, talloze 4K muziekvideo’s en het bejubelde Apple Music Radio dat alle hits en klassiekers uit alle genres uitzendt. Apple Music (via webOS Hub weliswaar) is ook geweldig voor feestjes omdat het miljoenen nummers met songteksten bevat. En het gaat, zonder zeggen, dat abonnees direct toegang hebben tot hun persoonlijke muziekcollectie via webOS Hub.

webOS Hub zal ook compatibl zijn met AirPlay zodat films, muziek, games en foto’s gestreamd kunnen worden naar hun smart TV. Rechtstreeks vanaf een iPhone, iPad of iMac. Bovendien zijn televisies, powered by webOS Hub, ook Apple Home-enabled. Dit betekent dat gebruikers hun tv kunnen beheren via de Apple Home-app en Siri met behulp van Apple HomeKit.

“The latest OLED TVs and UHD TVs powered by webOS Hub* support AirPlay and HomeKit, allowing more audiences to experience the enhanced usability and convenience these advanced TVs provide.”

De Apple TV-app en Apple Music zijn nu beschikbaar in meer dan 100 landen. Hier zullen eigenaren van webOS-enabled televisies van 200 partnermerken profiteren van een groeiend aanbod wat betreft inhoud en functies.

Verkooppunten van het merk lg