Beschik jij over een compatibele stereo- of AV-receiver van Yamaha? Goed nieuws dan. Het gerenommeerde audiomerk laat weten dat diverse toestellen een Roon Tested-certificering ontvangen hebben van Roon Labs. Benieuwd of jouw apparaat in aanmerking komt? Je ontdekt het hieronder.

Laten we er geen doekjes om winden: de RX-A8A, RX-A6A, RX-A4A, RX-A2A, RX-V6A, RX-V4A, TSR-700 en TSR-400 AV receivers zijn vanaf nu Roon Tested. Ook de volgende stereo receivers komen in aanmerking voor Roon: R-N2000A, R-N1000A, R-N800A en R-N600A.

Roon maakt het voor jou als luisteraar nog eenvoudiger om door je muziekbibliotheek te ‘browsen’. Tevens kan je alles goed organiseren. Op die manier wordt het luisteren nog aangenamer. Covers, biografieën, recensies, songteksten, tourdata, componisten, … ze worden automatisch gelokaliseerd. Zo kan je eenvoudiger navigeren.

“Yamaha is proud to announce that a series of AV Receivers and Stereo Receivers have received Roon Tested certification from Roon Labs.”

Roon is ook een multi-room, multi-user netwerk audio platform. Er zijn diverse functies beschikbaar zoals een bit-perfecte weergave, DSD en PCM upsampling. Ondersteuning voor meerdere kanalen? Ook dat is mogelijk.

Roon is compatibel met de meeste Mac, Windows en Linux systemen. Evenals Roon OS-apparaten en bepaalde NAS-systemen. Roon Tested betekent dat Yamaha en Roon samengewerkt hebben, om ervoor te zorgen dat de installatie eenvoudig is en het dagelijks gebruik moeiteloos verloopt met Roon-software en Yamaha-apparatuur. In de praktijk wil dit zeggen dat Yamaha bovenstaande producten heeft geleverd aan Roon, zodanig dat zij testen konden doen om de compatibiliteit te verifiëren. Zo profiteer jij als luisteraar van de meest optimale geluidservaring.

Verkooppunten van het merk yamaha